2013-03-27 10:52:04
Φωτογραφία για Audi RS: στιγμές από το ένδοξο παρελθόν
Στην Έκθεση της Γενεύης, η Audi παρουσίασε μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Audi RS6 των 560 ίππων και των 305 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική) το οποίο αναμένεται προσεχώς στη χώρα μας. Πολλοί είναι αυτοί που θα το ήθελαν, ελάχιστοι αυτοί που θα μπορέσουν τελικά να το αποκτήσουν.

Στις μέρες μας, η παρουσίαση ενός στέισον με 560 ίππους δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη εντύπωση. Είναι κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Audi από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με το τότε εξωπραγματικό RS2. Το ίδιο ισχύει για την τετρακίνηση, με την οποία η Audi άλλαξε για πάντα τον κόσμο των ράλλυ.

Στην Έκθεση της Γενεύης του 1980, η γερμανική εταιρεία είχε παρουσιάσει το quattro, το μοντέλο που έμελλε ν’ αλλάξει την εικόνα μας για την Audi. Μερικά χρόνια πριν, οι Γερμανοί είχαν πάρει τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων κατασκευαστών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο. Έως τότε, το μόνο τετρακίνητο αυτοκίνητο της Audi είχε 75 ίππους και σε καμμία περίπτωση δεν απειλούσε τα πισωκίνητα «θηρία» του Γκρούπο Fiat ή της Ford.


Με οδηγό τον Hannu Mikkola, το quattro έλαβε μέρος εκτός συναγωνισμού σε έναν αγώνα ράλλυ. Από εδώ και πέρα, οι γνώμες διίστανται: άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν 9 λεπτά μπροστά από τον ανταγωνισμό και άλλοι ισχυρίζονται ότι αν συμμετείχε κανονικά θα κέρδιζε τον αγώνα με διαφορά 26 λεπτών. Ότι από τα δύο και να ισχύει, η πλήρης κυριάρχηση του quattro στους αγώνες ανάγκασε και τους υπόλοιπους κατασκευαστές είτε να το αντιγράψουν είτε να παραμείνουν ως μια γλυκειά ανάμνηση της προ-quattro εποχής.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτής της περιόδου, ο Mikkola, μας περιγράφει τις μαγικές στιγμές που έζησε με το quattro, στο ακόλουθο βίντεο.

http://www.motori.gr/newsarticle/3367
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ