2013-03-27 11:21:04
Φωτογραφία για Για αδυναμία καταβολής μισθών προειδοποιούν οι εργοδότες της Κύπρου
Προειδοποιητικό μήνυμα στέλνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Κύπρου, τονίζοντας πως οι εργοδότες αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς του προσωπικού, καθώς οι τράπεζες παραμένουν κλειστές από τις 15 Μαρτίου.

Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιες δυσκολίες στις πληρωμές για αγορά εμπορευμάτων ή και πρώτων υλών με αποτέλεσμα να αναστέλλουν προσωρινά τις εργασίες τους.

«Ακόμα υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια των συναλλαγών, ενώ η άρνηση του Τμήματος Τελωνείων να αποδεχτεί επιταγές για την εκτελώνιση προϊόντων επιδεινώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι εργοδότες αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς του προσωπικού τους με όλες τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται».

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων προειδοποιεί, επίσης, ότι μία περαιτέρω επιμήκυνση του προβλήματος ενδέχεται να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων και σε μόνιμη απώλεια θέσεων εργασίας.

Εργοδότες και βιομήχανοι απευθύνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν άμεσα στην τόνωση της οικονομίας και στην εξεύρεση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ