2013-03-28 09:04:06
Φωτογραφία για ΓΙΟΥΡΙΣΙΤΣ : Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Χαρούμενος από το πώς έχει εξελιχθεί η χρονιά μέχρι στιγμής είναι ο Μίλαν Γιούρισιτς. Ο κεντρικός του Ολυμπιακού εύχεται να πάρει η ομάδα το τρεμπλ και γιατί όχι (;) να παραμείνει στον Πειραιά

Ο, εδώ και λίγα 24ώρα, κυπελλούχος Μίλαν Γιούρισιτς είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από τους δύο τίτλους που έχει πάρει ο Ολυμπιακός (Λιγκ Καπ, Κύπελλο) και έχει βάλει πλώρη να πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα.

Διαβάστε όσα είπε ο Μίλαν Γιούρισιτς στην Sportday:

Από την ΕΑ Πατρών στον Ολυμπιακό, από μια ομάδα δηλαδή που πάλευε για να σωθεί σε μια άλλη που είχε ως μοναδικό στόχο την κορυφή. Σου δημιούργησε αυτό καθόλου άγχος;

«Την προηγούμενη χρονιά στην Πάτρα δεν παίξαμε καλά κι ο λόγος δεν ήταν άλλος από τα οικονομικά προβλήματα. Ήταν η χειρότερη χρονιά στην καριέρα μου. Αλλά πριν από αυτό αγωνίστηκα για τρία χρόνια στην Μπούντβα. Παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και αντίπαλοι μάλιστα με τον Ολυμπιακό. Επομένως πριν από την Πάτρα ήμουν σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και δεν ένιωσα κάποια πίεση όταν ήρθα στον Ολυμπιακό».


Τι σε έκανε να αποφασίσεις να συνεχίσεις την καριέρα σου στους Πειραιώτες;

«Για να είμαι ειλικρινής ο μοναδικός μου προβληματισμός ήταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Όταν πια είδα πώς λειτουργεί ο Ολυμπιακός, ένιωσα πολύ τυχερός. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που με έκανε να έρθω, η φερεγγυότητα δηλαδή που χαρακτηρίζει τον σύλλογο. Από 'κει και πέρα, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής».

Πώς είναι ο Δημήτρης Καζάζης ως προπονητής;

«Είναι νέος προπονητής και πολύ έξυπνος. Δουλεύει σκληρά και είναι υπομονετικός. Είναι πάντα πολύ ήρεμος. Την ώρα που γίνεται το ματς, δεν μας λέει ποτέ τα λάθη που κάνουμε, αλλά πάντα μας δίνει οδηγίες για τη συνέχεια».

Περίμενες αυτή την άνετη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπως ήταν αυτή κόντρα στον Παμβοχαϊκό;

«Αν με ρωτάς, ήμουν βέβαιος ότι θα τους κερδίζαμε. Έκανα, μάλιστα ένα αστείο με τον προπονητή του Παμβοχαϊκού, Νίκο Ζαλμά, πριν από το ματς. Την ώρα του μεσημεριανού, εγώ επέλεξα να φάω λίγο κρέας και ρύζι και του είπα ότι δεν ήθελα να φάω πολύ, γιατί θα τελειώναμε νωρίς, μια και το ματς θα έληγε στα τρία σετ».

Στο Ρέθυμνο, ο Χριστοφιδέλης... έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί και τα κατάφερε. Θα ήταν διαφορετική η εικόνα του ματς χωρίς εκείνον μέσα;

«Xωρίς αυτόν στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός. Έχει σταθερότητα στην υποδοχή, είναι εξαιρετικός στην άμυνα και στο μπλοκ. Είναι κι αυτός που δίνει συμβουλές στους νέους παίκτες κι αυτοί με τη σειρά τους τον ακούν προσεκτικά. Όσο για τον Μπόμπι (σ.σ.: Γιορντάνοφ) είναι... βουλγαρική μηχανή».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Σας λείπει αυτό στο Ρέντη που τις περισσότερες φορές δεν... γεμίζει;

«Οπωσδήποτε είναι απίστευτοι οπαδοί. Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να τους έχουμε σε κάθε ματς στο πλευρό μας κι όχι μόνο στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο Ρέθυμνο ο κόσμος μας στήριξε. Κάθε φορά που παίζουμε εκτός έδρας, ο κόσμος είναι μαζί μας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στα εντός».

Λιγκ Καπ, Κύπελλο κι αυτό που απομένει πλέον είναι το πρωτάθλημα. Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά αρχίζουν τα πλέι οφ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το... τρεμπλ;

«Από τη στιγμή που κατακτήσαμε τόσο το Λιγκ Καπ όσο και το Κύπελλο, μπορούμε σίγουρα να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς, αλλά πιστεύω ότι θα είναι εύκολη υπόθεση για μας το τρεμπλ».

Με δεδομένο ότι το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι, σκέφτεσαι να συνεχίσεις στον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά;

«Είναι δύσκολο να πω κάτι με βεβαιότητα από τώρα. Όλα λειτουργούν άριστα στην ομάδα, πληρωνόμαστε κανονικά, χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση ούτε μίας ημέρας. Η καρδιά μου είναι στον Ολυμπιακό. Αλλά αν θέλω να σκεφτώ καθαρά βάσει των οικονομικών, μπορεί να επιλέξω να αγωνιστώ στην Τουρκία εφόσον μου προταθεί».

Αν υποθέσουμε ότι μετά το τέλος της χρονιάς, ο σύλλογος σου ζητήσει να ανανεώσεις, ποια θα είναι η απάντησή σου;

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά θα αρχίσει η δημιουργία της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Μου αρέσουν τα πάντα εδώ, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αν ο Ολυμπιακός με θέλει και του χρόνου, τον... θέλω κι εγώ».

Πόσο δύσκολο είναι το γεγονός ότι η οικογένειά σου είναι στη Σερβία κι όχι εδώ μαζί σου στην Ελλάδα;

«Η οικογένειά μου δεν είναι μαζί μου κι αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί. Μιλάω συνέχεια με τα παιδιά μου στο skype, λύνουμε μαζί τις ασκήσεις που έχουν για το σχολείο. Η κόρη μου είναι μικρή και δεν καταλαβαίνει ακόμη πολλά. Ο γιος μου που είναι 10 ετών, είναι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό και το λέει όλη την ώρα στους φίλους του».

Το γεγονός ότι είσαι μακριά, σε κάνει να σκέφτεσαι την περίπτωση να επιστρέψεις στην πατρίδα σου;

«Κάθε φορά λέω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά, μια και περνάει από το μυαλό μου να σταματήσω το βόλεϊ. Αλλά υπάρχουν πολλοί που μου λένε ότι μπορώ να συνεχίσω για τουλάχιστον 3-4 χρόνια ακόμη, οπότε αυτό με βάζει στο... τριπάκι να θέλω συνεχίσω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ