2013-03-28 17:21:03
Φωτογραφία για Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Επιμορφωτικό - Εκπολιτιστικό Συλλόγου Παραδείσου
Τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής του Παραδείσου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Εκ μέρους της Διοίκησης στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης κος Γεώργιος Ζήκος και εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας ο κος Βασίλης Κάτσαρης.

Ο κος Πατούλης ενημέρωσε την Πρόεδρο κα Λένα Προεστάκη και τα μέλη του Δ.Σ. που παρίσταντο στη συνάντηση για την πορεία μίας σειράς έργων υποδομής που έχουν προγραμματισθεί για την περιοχή του Παραδείσου, τα οποία αφορούν:

-Στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Η μελέτη του έργου έχει προχωρήσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την άμεση χρηματοδότησή του, στο πλαίσιο χρηματοδότησης των μελετών που έχουν εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου για την κατασκευή συστήματος αγωγών ομβρίων υδάτων και σε άλλες περιοχές.


-Η οδός Παραδείσου που αποτελεί κεντρική αρτηρία για την περιοχή και η οδός Καραολή επί της οποίας βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιοκλιματικής ανάπλασης στις γειτονιές της πόλης. Με την υλοποίηση του έργου θα εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια τόσο των διερχόμενων πεζών, όσο και των μαθητών από και προς το σχολείο.

- Επίσης αναφορικά με τους πεζόδρομους που κατά το πλείστον υπάρχουν στην περιοχή, προγραμματίζεται η διεξαγωγή διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς και κατοίκους για το ενδεχόμενο μεταβολής τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη νέα ισχύουσα νομοθεσία, δίνοντας λύση ταυτόχρονα και στο πρόβλημα των πεζόδρομων αυτών να κατασκευασθούν κρασπεδόρειθρα που σήμερα δεν επιτρέπεται να γίνουν τέτοιες τεχνικές παρεμβάσεις.

Για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, το οποίο είτε δεν έχει διανοιχθεί, είτε η υποδομή δεν είναι η πρέπουσα, έχει εναχθεί στο αναμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και σταδιακά θα ξεκινήσει η περαιτέρω υλοποίησή του.

-Σχετικά με την πυροπροστασία του άλσους Παραδείσου, άμεσα θα διερευνηθούν τρόποι για την υδροδότηση του άλσους, προκειμένου να τοποθετηθεί πυροσβεστικός κρουνός και πυροσβεστική φωλιά.

Παράλληλα, ενόψει του καθαρισμού του άλσους την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο της δράσης «Καλλωπίζουμε – Δεντροφυτεύουμε στο Μάρούσι» σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου θα απομακρύνουν σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου όλα τα φερτά υλικά από το βόρεια τομέα του άλσους.

-Στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης που δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους, έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή, και μετά την πιλοτική εφαρμογή στο κέντρο της πόλης που ξεκινά στις 15 Απριλίου 2013 θα επεκταθεί και στην περιοχή του Παραδείσου όπως και σε άλλες γειτονιές, προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης προς όφελος των κατοίκων.

-Επίσης η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει όπου χρειασθεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι εκκρεμότητες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη στέγαση του ΚΑΠΗ – Στέκι Γειτονιάς στο χώρο που έχει επιλεγεί.

Η Πρόεδρος κα Προεστάκη και τα μέλη του Δ.Σ. μετά το πέρας της συζήτησης εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για την πλήρη ενημέρωση αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους, καθώς και για το αμέριστο ενδιαφέρον του προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ