2013-04-11 09:42:58
Φωτογραφία για Ο Π. Παναγιωτόπουλος & συγγενείς των πεσσόντων στα αποκαλυπτήρια προτομών των ηρώων στα Ίμια (Φωτό - Βίντεο)
 

Πραγματοποιήθηκαν χθες στις 12 το μεσσημέρι στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού σταθμού Κω,παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλoυ, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των συγγενών των 3 πεσσόντων, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των ηρώων Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκη, Υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση και Αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν στα Ιμια στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Αρχικά τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των τριών αξιωματικών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ και του ιερού κλήρου (μαζί τους και ο Πρωτοπρεσβύτερος του ΓΕΣ π. Ν. Βελεγράκης).

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προτομών από τον Υπουργό Εθ. Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο και τον ΑΡΧΗΓΟ του ΓΕΝ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ακολούθως δόθηκαν οι σημαίες που κάλυπταν τις προτομές τιμής ένεκεν στους συγενείς των τριών πεσσόντων από τον Διοικητή του ΝΑΣ Κω Σπύρο Αλεξίου. Έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, όπως και της Εντετελμένης Περιφ. συμβούλου Μ. Κυπραίου εκ μέρου της Περιφέρειας και του Αναπληρωτή Δημάρχου Θ. Νικηταρά εκ μέρους του Δήμου και αμέσως μετά έγινε ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.


Ο καθηγητής της σχολής καλών τεχνών του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας Έκτορας Παπαδάκης έπειτα μίλησε για την εργασία αυτή του εργαστηρίου γλυπτικής του Παν/μίου από τελειόφοιτους της σχολής και συγκεκριμένα της Παναγιώτας Θεοφιλοπούλου, και της Κασιανής Παπαηλίου.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΝ χαρακτήρισε εγγυητές ασφάλειας τις ένοπλες μας δυνάμεις που είναι πάντα ετοιμοπόλεμες εναντίον οποιασδήποτε επιβουλής κατά της πατρίδας.

Τέλος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι και αυτή τη φορά η Ελλάδα θα ξεπεράσει τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει με ενότητα και εθνική ομοψυχία. Χρειαζόμαστε πυξίδα όπως τόνισε και αυτή τη φορά από αυτούς που άνοιξαν δρόμους στην πρόσφατη και νεώτερη ιστορική πορεία του Ελληνισμού.

Ιδιαίτερα υπογράμμισε την επρηφάνεια της πολιτείας για τις ένοπλες δυνάμεις. "Η χώρα δεν θα είχε αποφύγει την χρεοκοπία αν κ αυτή τη φορά οι ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν πάρει στους ώμους της αυτό το μεγάλο φορτίο για να μπορέσει η Ελλάδα να περάσει τα δύσκολα τις συμπληγάδες και τις μυλόπετρες χωρίς να την αλέσουν... γι αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινο, όπως τόνισε. Εξήρε επίσης την στήριξη από τις τοπικές κοινωνίες που πρέπει να είναι οικονομικά δυνατές όπως και τους ακρίτες της Δωδεκανήσου

Ευχαριστίες επίσης εξέφρασε προς τους συγγενείς των τριών ηρώων διαβεβαιώνοντας τους ότι ο Ελληνικός λαός έχει απόλυτη συναίσθηση της θυσίας των τριών ηρώων λέγοντας χαρακτηριστικά "η μισή καρδιά μας είναι μαζί σας..." Όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά με τον πατριωτισμό μας, δίνουμε τη μάχη σε αυτό τον οικονομικό πόλεμο και θα την κερδίσουμε. Ο Αη Νικόλας στις πλώρες τον καραβιών μας να ανοίγει τα πελάγη για νέους αγώνες και κυρίως νέες νίκες", κατέληξε. Ακολούθησε επίδοση αναμνηστικών προς τους συγγενείς των ηρώων φωτογράφιση στις προτομές και τέλος δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε στη συνέχεια περιοδεία  σε μονάδες της Κω  και σε  Φυλάκια  σε Καλόλιμνο και Αγαθονήσι , συνοδευόμενος απο τον αρχηγό  ΓΕΕΘΑ  και τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ.

 

 

 

 

 

http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=397078
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ