2013-04-11 22:14:11
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία...!!!
Έντονη ανησυχία εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον δρόμο που έχει πάρει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπως και για τον υψηλό κίνδυνο που θα διατρέξουν στο εξής ασφαλιστικά ταμεία και συνταξιούχοι.

Ο προβληματισμός αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά, και τον αναπληρωτή δ/ντα σύμβουλο, Πέτρο Χριστοδούλου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ ενημέρωσαν τους βουλευτές για τις εξελίξεις σχετικά με την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank, ενώ κατέθεσαν τις απόψεις τους για την πορεία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο διαφαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ και τις συνέπειες που θα επιφέρει στην ίδια την τράπεζα, αλλά και συνολικά στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα
. Επιπλέον, διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι “η κοινωνία δεν θα έχει κανένα λόγο στις αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός επωμίζεται ένα χρέος της τάξης των 50 δισ. ευρώ”.

Παράλληλα όμως, “οι παλινωδίες της κυβέρνησης και η τυφλή υποταγή της στις εκάστοτε επιθυμίες της τρόικας για το θέμα των τραπεζών έχουν άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

"Μετά το κούρεμα των ομολόγων τους, λόγω του περίφημου PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ιδιαίτερα της Εθνικής εκμηδενίζει ουσιαστικά την αξία των μετοχών που κατέχουν τα ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον των συντάξεων. Η μνημονιακή πολιτική, όπου και όπως και να εκφραστεί, βλάπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Γι’ αυτό και σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο και θα βάλει σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας", καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

“Η τρόικα 'βαράει τον ταμπουρά' και η κυβέρνηση χορεύει, όπως η μαϊμού χορεύει στον ρυθμό που δίνει ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης”, σχολίασε εξάλλου ο Δημήτρης Στρατούλης (στην τηλεόραση του ANT1 και το ραδιόφωνο του Alpha). Όπως εξήγησε δε, όταν τον περασμένο Νοέμβριο η τρόικα είχε συμφωνήσει στη συγχώνευση των δυο τραπεζών, η κυβέρνηση πανηγύριζε. Σήμερα που η τρόικα ανέστειλε τη συγχώνευση, πανηγυρίζει και πάλι. “Τίθεται, όμως, θέμα δημοκρατίας. Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, η εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι υπάλληλοι της τρόικας;” είναι το καίριο ερώτημα που θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν.ΠΑΠ. / avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ