2013-04-11 22:31:53
Φωτογραφία για Διπλωμάτης επικεφαλής της γαλλικής CIA
Ο Μπερνάρ Μπαζολέ, ο νέος διευθυντής της DGSE, γνωρίζει καλά τον αραβικό κόσμο

Εναν διπλωμάτη καριέρας που έχει στο βιογραφικό του πολυετή υπηρεσία στον αραβικό κόσμο, τον Μπερνάρ Μπαζολέ, διόρισε ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE), του γαλλικού αντίστοιχου της CIA.

Ο 63χρονος Μπαζολέ που έχει υπηρετήσει στη Συρία, στην Ιορδανία, στο Ιράκ, στην Αλγερία και στη Βοσνία, και από το 2011 ως πρεσβευτής της Γαλλίας στο Αφγανιστάν, θα πάρει τις επόμενες δύο εβδομάδες τη θέση του Εράρ Κορμπέν ντε Μανζού - που χρεώθηκε την αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης ενός γάλλου ομήρου στη Σομαλία τον Ιανουάριο.

Ο Ντε Μανζού είχε επίσης στενές σχέσεις με τον συντηρητικό προκάτοχο του Ολάντ, τον Νικολά Σαρκοζί. Και ο Μπαζολέ όμως είχε αξιοποιηθεί επί Σαρκοζί, τοποθετήθηκε το 2008 και παρέμεινε έως το 2011 επικεφαλής ενός νέου κυβερνητικού σώματος που επιβλέπει τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας. Αναλαμβάνει τα ηνία της DGSE σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα αρχίζει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Μάλι και εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τους σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
ΤΑ ΝΕΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
10 tips για λαμπερά πόδια
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
10 tips για λαμπερά πόδια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ