2013-04-12 19:42:05
Φωτογραφία για Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
από το Γραφείο Τύπου

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή του Σάκη Παπαθανασίου, μέλους της ΕΕ, του Νίκου Τσούκαλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και Δημήτρη Χατζησωκράτη, μέλους της ΕΕ συναντήθηκε χθες... με τον Αλέξανδρο Τουρκολιά, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, με τον Πέτρο Χριστοδούλου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο και τον Δημήτρη Δημόπουλου, γενικό διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής της ΕΤΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ ενημέρωσαν για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ και την προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να διασφαλίσουν το αναγκαίο μίνιμουμ 10% ώστε η ανακεφαλαιοποίηση να προχωρήσει χωρίς την αναγκαστική κάλυψη από το ΤΧΣ.

Επιπλέον παρουσίασαν και τις προσπάθειες που η διοίκηση της ΕΤΕ κατέβαλε ώστε να ευοδωθεί η διαδικασία συγχώνευσης της ΕΤΕ με την EUROBANK, που σήμερα έχει παγώσει.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ:


- Υπογραμμίστηκε η σταθερή υποστήριξη της προσπάθειας της ΕΤΕ ώστε να καλύψει πλήρως και σε κάθε περίπτωση το αναγκαίο 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και να διατηρήσει η Τράπεζα το σημερινό της χαρακτήρα.

- Επισημάνθηκε ότι για τη ΔΗΜΑΡ στόχος της ανακεφαλαιοποίησης πρέπει να είναι η δημιουργία ικανού αριθμού εύρωστων και αξιόπιστων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά και άμεσα στην ζητούμενη οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, με δυνατότητες επιλογών, και ασφάλειας για τον επενδυτή, τον καταθέτη και τον εργαζόμενο. Ο στόχος αυτός ισχύει πρωταρχικά για την ΕΤΕ και αφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στην προσπάθεια αυτή.

- Αναδείχθηκε ο υπαρκτός κίνδυνος ότι από την ανακεφαλαιοποιητική διαδικασία τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να χάσουν για δεύτερη φορά, τουλάχιστον σημαντικό μέρος της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ. Για αυτό και πρέπει να εξευρεθεί λύση.

- Τονίστηκε ότι το πάγωμα της συγχώνευσης ΕΤΕ –ΕUROBANK πρόκειται για μια μη θετική εξέλιξη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ