2013-04-14 05:58:03
Φωτογραφία για Εξοντωτικές ποινές για φαινόμενα ρατσισμού
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε σε ελληνική πολιτική εφημερίδα και αναφέρθηκε στο... ζήτημα του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, προτείνοντας ποινές στον υπαίτιο ή στην ομάδα ακόμα και 10 αγωνιστικών.

Οι δηλώσεις Ινφαντίνο στην "Εφημερίδα των Συντακτών"

"Η UEFA είχε πάντα την τάση να προσαρμόσει τα αντιρατσιστικά μέτρα της στη σκληρότητα των έντονων κρουσμάτων που υπήρχαν κατά καιρούς. Οι ίδιες προθέσεις μας αποκτούν ενισχυμένο πνεύμα λόγω της γενικευμένης δύσκολης καθημερινότητας που υπάρχει σε πολλές χώρες της ηπείρου μας. Ποδόσφαιρο βλέπουν και το αγαπούν όλοι.

Και το θέαμα στην εποχή μας όπως υποδεικνύει ο ρεαλισμός, λειτουργεί ως καταφύγιο ως μέσο εκτόνωσης της δύσκολης καθημερινότητας. Αυτό δεν μπορούμε ούτε να το αγνοήσουμε. Άρα, η καίρια παρέμβαση μας αυτή την εποχή εναντίον του ρατσισμού αποκτά πρόσθετη σημασία.

Η αρχική πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή είναι τιμωρία δέκα παιχνιδιών για μέλος ομάδας που υποπίπτει σε ρατσιστική συμπεριφορά, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του. Δέκα παιχνίδια έξω είτε είναι παίκτης είτε είναι προπονητής είτε παράγοντας.

Όσο για τους οργανωμένους οπαδούς, τα συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο θα οδηγούν αρχικά σε κλείσιμο της εξέδρας τους. Αρχικά! Γιατί η υποτροπή θα σημαίνει βαρύ πρόστιμο στην ομάδα και τιμωρία του γηπέδου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, ποινή προς τους υπαίτιους αλλά και μήνυμα προς τις ομάδες". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Citroën Wild Rubis Concept
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Citroën Wild Rubis Concept
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ