2013-04-14 05:27:04
Φωτογραφία για Οι… μη σχέσεις του με τον Σαμαρά
Την ανησυχία του για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης και την πορεία των οικονομικών και... κοινωνικών πραγμάτων μέσω του 2013 εκδηλώνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις συζητήσεις του με στενούς συνεργάτες και φίλους του. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «6 ημέρες», ενώ γίνεται λόγος και για τις… μη σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Χαρακτηριστικά λέει ότι δεν έχει κακές σχέσεις με τον διάδοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά… μη σχέσεις, αφού ο Σαμαράς δεν έχει έως σήμερα ζητήσει τη γνώμη του για κάτι μετά το 2009, ούτε και θέλησε να υπερασπιστεί πολιτικές της πενταετίας 2004-2009.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να τονίζει ότι δεν πρόκειται «ούτε με σφαίρες» να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ αναφορικά για το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα σε επικείμενες εκλογές (αν και δεν το «βλέπει» να γίνονται άμεσα) για βουλευτής, αναφέρει πως θα έκανε κάτι τέτοιο μόνο αν θα είναι εκ των πραγμάτων «χρήσιμος» στην πολιτική σκηνή.


Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει εκτιμήσεις και για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τρικομματική κυβέρνηση. Εκτιμάει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και φοβάται κοινωνικές εκρήξεις και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης. Επίσης, παραδέχεται ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι λιγοστεύει ο χρόνος για αλλαγή κλίματος.

Τα σενάρια που αναπτύχθηκαν περί απόπειρας δολοφονίας του τα βρίσκει πολύ τραβηγμένα, όμως στενός συνεργάτης του υποστηρίζει πως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα. Ενώ, όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν τον «ξεχνά», επειδή τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας κι εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν», αλλά και επειδή μετεκλογικά σκέφτηκε να τον μπλέξει σε «εξεταστικές».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ