2013-04-20 08:54:04
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η κυριαρχία του iTunes Store στις ΗΠΑ
Η νεότερη έκθεση της NPD σχετικά με την κατάσταση των ψηφιακών λήψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνει την ισχυρή παρουσία της Apple στον χώρο με ποσοστό 63 τοις εκατό παρά την πτώση από το 66 τοις εκατό το 2010. Στη δεύτερη θέση η Amazon σημειώνει ανοδική πορεία από το 13 τοις εκατό στο 22 τοις εκατό.

H εταιρεία σημειώνει ότι από τότε που η Apple λάνσαρε το iTunes Store έχει κυριαρχήσει στις λήψεις αλλά και στα κέρδη στη μουσική βιομηχανία. «Υπάρχει μια πεποίθηση ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να αγοράσουν μουσική εξαιτίας των επιλογών streaming, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα κομμάτι από τον μέσο καταναλωτή», αναφέρει ο Russ Crupnick, αναλυτής της NPD.

Παρόλα αυτά το 38 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να αγοράζει κανείς μουσική με το 41 τοις εκατό των χρηστών υπηρεσιών streaming, όπως το Pandora και Spotify να έχουν αγοράσει μουσική που έχουν ανακαλύψει μέσω αυτών των υπηρεσιών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Apple εργάζεται πάνω στην δημιουργία μιας νέας streaming υπηρεσίας iRadio για το καλοκαίρι του 2013 κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια της WWDC. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ