2013-04-20 09:12:04
Φωτογραφία για Βαρθολομαίος:Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Εκκλησία η Πόλη θα ήταν φτωχότερη
Για τη συμβολή και την ιστορική πορεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διάρκεια των αιώνων έκανε λόγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στο τέλος της Ακολουθίας της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών, την περασμένη Παρασκευή, στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία που τελέστηκε στον ιστορικό αυτό Ναό της Βοσπορινής γης, στην ενορία του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου και του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, και έψαλε την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

«Αν δεν υπήρχε η Μεγάλη Εκκλησία προφανώς δε θα άλλαζε το φυσικό κάλλος της Κωνσταντινούπολης ούτε θα μειωνόταν η εξαιρετικής σημασίας γεωγραφική και στρατηγική θέση της ως συνδέσμου σε Ανατολή και Δύση, είναι βέβαιο όμως πως θα ήταν φτωχότερη πνευματικά και πάντως θα ήταν κάτι λιγότερο από αυτό που είναι σήμερα. Το μεγαλείο της Μεγάλης Εκκλησίας συνίσταται στο γεγονός ότι είναι κατά κόσμον η πιο ταπεινή από όλες τις Εκκλησίες καθώς είναι η Εκκλησία των του Χριστού πενήτων», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Συμπλήρωσε πως «εμείς έχουμε το εξαιρετικό προνόμιο να είμαστε το άμεσο ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας και να περικυκλώνουμε τις επιτυχίες, τα παθήματα αλλά και τα οράματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Στην κατακλείδα του λόγου του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέγνωσε δύο ποιήματα αναφερόμενα στην Πόλη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ