2013-04-20 13:26:38
Φωτογραφία για Αμερικανο-ρωσική συνεργασία κατά της τρομοκρατίας
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους κατά της τρομοκρατίας, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, δράστες των οποίων ήσαν δύο αδελφοί τσετσενικής καταγωγής, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για να του εκφράσει για ακόμη μία φορά τα συλλυπητήριά του και να συζητήσει μαζύ του τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνεργασθούν οι δύο χώρες για την ενίσχυση της ασφάλειας, ιδίως στην περίπτωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν περαιτέρω την συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας τους προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Χθες, ο Ομπάμα επαίνεσε τη «στενή συνεργασία με τη Ρωσία, από την οποία έχουν επωφεληθεί οι ΗΠΑ στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατία, ιδίως έπειτα από τις επιθέσεις στη Βοστώνη» και ήλθε σε συμφωνία με τον Πούτιν «για να συνεχισθεί στο μέλλον η συνεργασία μας κατά της τρομοκρατίας και στα θέματα ασφάλειας», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


Η ρωσο-αμερικανική συνεργασία είναι σχετικώς ισχνή, κυρίως λόγω των διπλωματικών διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες και εξαιτίας της πρόφασης της τρομοκρατίας που συχνά κραδαίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν για να επιτεθεί και να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ