2013-04-21 07:22:03
Φωτογραφία για 1/10 Βούλγαρους θα ψηφίσει εκείνον που θα του δώσει τα περισσότερα λεφτά!
Η απαξίωση των πολιτικών δεν είναι μόνο «προνόμιο» ελληνικό… Στη γειτονική Βουλγαρία, μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 12 Μαΐου στη χώρα, έδειξε πως το 10% των ψηφοφόρων είναι έτοιμο να πουλήσει την ψήφο του!!!!

Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο NCIOM πραγματοποίησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 11% των Βούλγαρων είναι έτοιμο να πουλήσει την ψήφο του ποσοστό αισθητά ανεβασμένο από το 9,5% που είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2009.

Από τους 1.120 ερωτηθέντες, 4,7% δηλώνουν έτοιμοι να πάνε στις κάλπες την ημέρα της ψηφοφορίας και να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα με την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν. Επιπλέον, 6,6% δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν ένα κόμμα που θεωρούν αποδεκτό, έναντι ενός χρηματικού ποσού.

Μπορεί για το Ινστιτούτο, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η πρόθεση εξαργύρωσης της ψήφου να μην συνδέονται άμεσα, η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει, παρά το μήνυμα που προωθεί η NCIOM πως «Η πώληση και η αγορά της ψήφου είναι έγκλημα».

Σημειώνεται επίσης πως 4 στους 10 Βούλγαρους δεν θέλουν να μπουν στον κόπο να πάνε στις κάλπες και εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα είναι έντιμη η διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ