2013-04-21 08:19:05
Φωτογραφία για Aμαλιάδα: Αναζητείται λύση για τον ΦΠΑ των αγροτών
Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αποστολή καταστάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ αγροτών, ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός μεταποιημένων οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας- Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας.

Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλη χθες Παρσακευή, και το οποίο κοινοποιείται και στους βουλευτές του Νομού, επισημαίνεται ότι στην υπ’ αριθμ. ΠΟΛ 1066/2-4-2013 Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ αγροτών, αναφέρεται στο άρθρο 4 παρ. δ ότι πρέπει οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις να αποστείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ηλεκτρονικές καταστάσεις με το πλήθος και την αξία των φορολογικών παραστατικών ανά ομοειδή καλλιέργεια.

Η Ομάδα Παραγωγών βάσει των παραπάνω, επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και ενημερώθηκε ότι οι καταστάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέσω των Ενώσεων με το πρόγραμμα GEA Επιχειρείν ή να υπογράψει η Ομάδα Παραγωγών τη σύμβαση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλη χθες (19/4), γνωστοποιείται στα αρμόδια Υπουργεία και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι καμία Ένωση στο Νομό δεν έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμώ για να υπογράψει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός- Ομάδα Παραγωγών την σχετική σύμβαση, θα πρέπει βάσει τιμοκαταλόγου σύμβασης, να κρατήσει 20 ευρώ από κάθε παραγωγό.

Ωστόσο, τα χρήματα των παραγωγών θα κατατεθούν σε ανέγκλητο λογαριασμό, κατά συνέπεια η Ομάδα Παραγωγών ρωτά πώς θα κρατήσει τα 20 ευρώ από τους παραγωγούς. Επισημαίνεται δε, ότι οι παραγωγοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη νέα καλλιεργητική περίοδο και τα έξοδα είναι πολλά. «Αυτά τα χρήματα τα περιμένουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Δώστε λύση στο πρόβλημα, διότι με αυτή τη διαδικασία που αναφέρετε στην Υπουργική απόφαση, η επιστροφή των χρημάτων θα καθυστερήσει» σημειώνει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ