2013-04-21 14:18:54
Φωτογραφία για Τσακ Χέιγκελ: Σαφές μήνυμα προς το Ιράν
Η σύναψη συμβολαίου για την πώληση όπλων στο Ισραήλ στέλνει σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι η στρατιωτική επιλογή παραμένει στο τραπέζι, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, λίγο πριν την άφιξή του στο Τελ Αβίβ την Κυριακή. Το Ισραήλ είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για τον τρίτο αμερικανό αξιωματούχο που μεταβαίνει στη χώρα μέσα σε ένα μήνα, μετά τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Η ατζέντα των συνομιλιών του Τσακ Χέιγκελ περιλαμβάνει πέρα από το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών για εξοπλιστικά συμβόλαια, ύψους 10 δισ. δολαρίων, που επιδιώκουν να υπογράψουν οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας θα επιχειρήσει να πείσει τους Ισραηλινούς ότι είναι θετικά προσκείμενος απέναντί τους και πως δεν είναι επιεικής έναντι του Ιράν, όπως έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν.

Κατά την διήμερη παραμονή του στο Ισραήλ, θα επισκεφθεί το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ και θα συναντηθεί με τον ισραηλινό ομόλογό του Μόσε Γιααλόν, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στη συνέχεια ο Τσακ Χέιγκελ θα ταξιδέψει στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ