2013-04-21 18:01:04
Φωτογραφία για Εξαγωγή … γνωριμίας 20 τόνων κηπευτικών στην Λευκορωσία ‘κλείστηκε’ σε συνάντηση στην Περιφέρεια
Εμπορική συμφωνία με την πρώτη γνωριμία ‘κλείστηκε’ στην Περιφέρεια Κρήτης για την εξαγωγή σε πρώτη φάση 20 τόνων κηπευτικών προϊόντων στην Λευκορωσία ύστερα από συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε ομάδες παραγωγών του νησιού, και τον αντιπρόσωπο μεγάλου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο κλάδο των τροφίμων.

Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών “ Tabak Invest ” που έχει έδρα το Μίνσκ της Λευκορωσίας ο εκπρόσωπος της οποίας Διονύσης Λαυρεντιάδης –Ελληνικής καταγωγής- βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποίησε τις επαφές με τις ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού.

Στην συνάντηση αυτή, που οργάνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, είχαν προσκληθεί όλες οι ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού, και οι συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους φρέσκα κηπευτικά προϊόντα ως δείγματα. Ο κ. Λαυρεντιάδης ενθουσιάστηκε όπως είπε από την καλή ποιότητα, την άριστη γεύση και την κατάλληλη συσκευασία-εμφάνιση, των Κρητικών προϊόντων και για αυτό έκλεισε συμφωνία επί τόπου ως πρώτη δόση 20 τόνους προς εξαγωγή και έπεται η συνέχεια.


Ο ίδιος ανέφερε, ότι, η εταιρεία που εκπροσωπεί στην Λευκορωσία κάνει ήδη εισαγωγές προϊόντων από την Κρήτη, και συγκεκριμένα λάδι κρασί ξύδι κ.α., ενώ παράλληλα η ίδια εταιρεία «Tabak Invest» μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, λειτουργεί 6 υπέρ-μάρκετ με την επωνυμία «KORONA», με προοπτική να διπλασιαστούν το 2014.

«Ξεκινάμε τώρα και τις εισαγωγές Κρητικών κηπευτικών προϊόντων, ενώ ενδιαφερόμαστε και για βιολογικά προϊόντα. Η πρώτη συνάντηση με τους παραγωγούς της Κρήτης, πήγε πάρα πολύ καλά, και συμφωνήσαμε να γίνει καταρχήν στην Λευκορωσία, η εξαγωγή ενός πρώτου φορτίου με 20 τόνους κηπευτικών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα των κηπευτικών του νησιού, και είμαστε πρόθυμοι η συνεργασία αυτή να έχει συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαυρεντιάδης.

Την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών που συμμετείχαν στην συνάντηση.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς αυτή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, και στηρίζεται ουσιαστικά το εισόδημα μας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, γιατί η Λευκορωσία είναι μια νέα αγορά και στέλνουμε εκεί για πρώτη φορά τα κηπευτικά μας. Εκτιμούμε ότι η συνεργασία αυτή που ξεκινά, θα πάει καλά, και θα έχει συνέχεια» ανέφερε ο Γιώργος Μαλαθράκης ,εκπρόσωπος της ομάδας παραγωγών «Νότος» από την Ιεράπετρα.

Επίσης την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης εκδήλωσε και ο Τρύφωνας Διαμαντάκης, εκπρόσωπος της ομάδας παραγωγών «Ανατολή» από το Λασίθι.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που ανοίγει νέους εμπορικούς δρόμους για εμάς, σε μια χώρα, την Λευκορωσία, που μέχρι σήμερα δεν είχαμε εξαγωγική δραστηριότητα. Ειλικρινά ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης που μας έφερε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρεία που θα αγοράσει το πρώτο φορτίο με 20 τόνους κηπευτικών, και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια» δήλωσε ο Τρύφωνας Διαμαντάκης.

Επίσης για το καλό κλίμα της συνάντησης και τις εμπορικές προοπτικές που ανοίγονται μίλησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών «Κρητικό Περιβόλι» Κώστας Αστροπεκάκης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου Μανόλης Μπερκάκης, «ΒΙΑΝΑΜΕ» Φίλιππος Κυδωνάκης και Κώστας Ντίπ,

«Η ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, συνεχίζει να ανοίγει νέους ‘εμπορικούς δρόμους’ στις διεθνείς αγορές, και στην Ανατολική Ευρώπη. Μετά την Ρωσία, την Ουκρανία, οι πρώτες εξαγωγές Κρητικών κηπευτικών προϊόντων θα γίνουν στην Λευκορωσία. Οι προσπάθειες μας για την στήριξη των αγροτών δεν σταματούν εδώ, αλλά καθημερινά προσπαθούμε για την ενίσχυση των εξαγωγών των ποιοτικών μας πιστοποιημένων προϊόντων στις διεθνείς αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ