2013-04-21 19:33:03
Φωτογραφία για Αλεξ/πολη: 8 άτομα συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο οστράκων. Κατασχέθηκε 1 τόνος
Συνελήφθησαν το Σάββατο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οχτώ (8) ημεδαποί, τρείς γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 19 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο οστράκων.

Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης Φερών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο 47χρονους δράστες, να μεταφέρουν, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 1.006,8 κιλά όστρακα (τελίνες και αχιβάδες), χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα παραστατικά, καθώς και άλλους τρεις (3) από τους δράστες, ηλικίας 19, 37 (άνδρες) και 39 (γυναίκα), να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προπορεύονται από το φορτηγό με τα όστρακα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες στο Ι.Χ.Ε., λειτουργούσαν σαν προπομπός, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ την παραπάνω ποσότητα από όστρακα, την παρέλαβαν από αλιευτικό καταφύγιο, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επίσης προέκυψε ότι λίγες ώρες νωρίτερα, οι άλλοι τρεις (3) δράστες, ηλικίας 51, 45 (γυναίκες) και 66 (άνδρας), εισήγαγαν παράνομα, μέσω θαλάσσης, την προαναφερόμενη ποσότητα οστράκων, την οποία στη συνέχεια μετέφεραν, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο συγκεκριμένο αλιευτικό καταφύγιο.


Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίσθηκαν, στο αλιευτικό καταφύγιο, οι άλλοι τρεις δράστες και συνελήφθησαν.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

1.006,8 κιλά όστρακα

Δύο (2) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα

Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ