2013-04-21 22:29:30
Φωτογραφία για Συρία: Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Συνασπισμού ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης
Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μοάζ αλ Χατίμπ υπέβαλε για δεύτερη φορά την παραίτησή του, όπως δήλωσε σήμερα ένα μέλος του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Ο Χατίμπ είχε υποβάλει παραίτηση για πρώτη φορά πριν από περίπου έναν μήνα, όμως δεν δόθηκε συνέχεια στην ενέργειά του αυτή.

Ένα άλλο μέλος του Συνασπισμού είπε ότι ο Χατίμπ παραιτήθηκε ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες για την ανάδειξη ενός νέου ηγέτη. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η παραίτηση του Άχμεντ Μοάζ αλ Χατίμπ είναι οριστική", είπε ο Μάρουαν Χάτζο, σημειώνοντας ότι ο Χατίμπ ενημέρωσε τον Συνασπισμό για την απόφασή του κατά τη διάσκεψη των "Φίλων της Συρίας" που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Χάτζο, ο Χατίμπ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια που δείχνει η διεθνής κοινότητα απέναντι στη συριακή κρίση και την έλλειψη βοήθειας εκ μέρους της προς το συριακό λαό. "Η διεθνής κοινότητα, η ομάδα των Φίλων της Συρίας, πρέπει να δώσουν βαρέα όπλα ώστε να μπορέσουν οι Σύροι να αμυνθούν", είπε.

Ο Χατίμπ, που είναι μετριοπαθής ισλαμιστής και ιδιαίτερα δημοφιλής στη Συρία, εξελέγη τον Νοέμβριο επικεφαλής του Συνασπισμού που εκπροσωπεί το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ