2013-04-21 22:56:02
Φωτογραφία για 21 Απριλίου 196(9)! Χειραγώγηση Μαζών μέσω Καπήλευσης Αξιών! Το νου σας!
Άρθρο του Τζιώρα Ηλία (Δημιουργού των «Γειτονιών και Αναμνήσεων της Αλεξανδρούπολης») Σήμερα την "μαύρη" επέτειο της 21ης Απριλίου... στη συλλογή των «Γειτονιών και Αναμνήσεων της Αλεξανδρούπολης (που αλλάζει..)» έχω την τύχη να έχω χάρη στον κ. Κώστα Παπιλόπουλο (Αλεξανδρουπολίτη που ζει στην Κρήτη) κάτι ενδεικτικό της εποχών όπου η χειραγώγηση των μαζών και οι προπαγανδιστικές πολιτικές δρούσαν απροκάλυπτα και πειστικά.

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι στρέφουν τις ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ σε περιθωριακά κόμματα με επικίνδυνες βλέψεις αλλά και αναμνήσεις ας δούμε προσεκτικά σε μια ΧΟΥΝΤΑ:

1) πως καπηλευόταν παραδοσιακές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

2) πως τις ενέτασσαν στο φιλοσοφικό τους συνονθύλευμα και

3) πως η Οικογένεια και αγάπη για την γη, την θρησκεία και τον τόπο από τους Έλληνες γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Συνταγματάρχες της Χούντας.


4) Πως οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης (αλλά και όλης της Ελλάδας) αναγκάζονταν να συμμετάσχουν σε σχολικές παραστάσεις - φιέστες προπαγάνδας τα επόμενα χρόνια για να γιορτάσουν την "επανάσταση"

Θα θελα τα σχόλια σας να αφορούν τις αναμνήσεις σας από παρόμοιες καταστάσεις όπως π.χ τα Ανθεστήρια στην Αλεξανδρούπολη (τα οποία παρά την χουντική τους προέλευση αγάπησαν οι Αλεξανδρουπολίτες) αλλά και από παρόμοιες γιορτές.

Δεν θέλω άσχημες κριτικές για τους ανθρώπους που συμμετέχουν καθώς στα παιδικά μάτια όλα είναι αθώα και όμορφα. Εξάλλου σχεδόν όλη η Ελλάδα συμμετείχε σε πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις χειραγώγησης άθελα της (ή όχι) ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Γυμνασιακή παράσταση, 21 Απριλίου 1969 στον κινηματογράφο REX (Αλεξανδρούπολη), λόγω "επετείου" 21ης Απριλίου 1967.Ο συμβολισμός της παράστασης: Πατρίς, Θρησκεία Οικογένεια με ένα αγρότη, εργάτη, μαθητή και πρώτο τον στρατιώτη. Έτσι έλεγε το ρεφραίν της εποχής..

Γυμνασιακή παράσταση, Απρίλιος 1969 στον κινηματογράφο REX, λόγω "επετείου" 21ης Απριλίου 1967. (Κώστας Παπιλόπουλος – Γιώργος Παναγιωτίδης) Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ