2013-04-22 11:05:03
Φωτογραφία για Νότια Κορέα: Ως τα τέλη Ιουλίου μπορεί να πραγματοποιήσει πυραυλική δοκιμή η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα μπορεί να περιμένει ως τα τέλη Ιουλίου για να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή, παρατείνοντας για αρκετούς μήνες την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο 'Αμυνας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Πιονγκγιάνγκ μετέφερε πρόσφατα στις ανατολικές της ακτές πλατφόρμες εκτόξευσης και πυραύλους διαφορετικού βεληνεκούς, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις αμερικανικές βάσεις στο νησί Γκουάμ.

Ορισμένοι ειδικοί πίστευαν πως το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιούσε δοκιμή ή δοκιμές στις 15 Απριλίου για την 101 επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να επιλέξει την 25η Απριλίου, επέτειο της δημιουργίας του βορειοκορεατικού στρατού ή την 30 Απριλίου, ημέρα που θα ολοκληρωθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας ή ακόμα την 27η Ιουλίου, επέτειο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

"Είναι τρεις πιθανές ημερομηνίες...όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τι θα κάνει η Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου 'Αμυνας.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ