2013-04-22 11:01:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Mαντρώστε τους νονούς, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα λένε ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ
Τα αιματηρά περιστατικά των τελευταίων ημερών στην Πάτρα κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ο κίνδυνος, πλέον, δεν είναι μόνο οι κλοπές και οι διαρρήξεις αλλά και οι… αδέσποτες σφαίρες που πέφτουν βροχή δίπλα από ανυποψίαστους πολίτες.

Μην ξεχνάμε ότι το περιστατικό στο Bijoux, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στοίχισε την ζωή σ’ έναν εντελώς αθώο Πατρινό που, όπως ειπώθηκε, βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να είχε συμβεί και στην Ανθείας όπου έπεφταν πιστολιές δίπλα από ανθρώπους που κινούνταν στα πεζοδρόμια και οδηγούς που προπορεύονταν ή ακολουθούσαν τα δυο Ι.Χ.

Από καλή τύχη δεν είχαμε χειρότερες συνέπειες. Οι τρεις νεκροί, οι 34 σφαίρες, οι ιστορίες των κυκλωμάτων της νύχτας και του «υπόκοσμου» μονοπωλούν τις συζητήσεις των Πατρινών τα τελευταία 24ωρα. Στα σπίτια γίνονται… ομηρικές μάχες. Γονείς, ακόμη και με ελαστικές αρχές, απαγορεύουν στους έφηβους γιους και στις έφηβες κόρες τους να κυκλοφορούν την νύχτα και όλα δείχνουν ότι ο χώρος της διασκέδασης, καθημαγμένος ήδη από την κρίση, θα περάσει ακόμη δυσκολότερες στιγμές.


«Είχαμε που είχαμε το μαύρο μας χάλι, ήρθαν και τα μπραβιλίκια για να μας αποτελειώσουν», έλεγε το βράδυ της Κυριακής ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης και αναψυχής στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ένας άλλος διερωτόταν πως θα πρέπει να αντιδράσει αν κάποιο από τα κυκλώματα τον προσεγγίσει και του ζητήσει «προστασία». «Με νύχια και με δόντια κρατιόμαστε ανοικτοί. Αν έρθουν και οι τύποι με τα κουμπούρια θα τους παραδώσω τα κλειδιά του καταστήματος…», έλεγε.

Οι τελευταίες εξελίξεις πέραν της ανησυχίας που έχουν προξενήσει, εντείνουν και το αίτημα των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής για γρήγορη εξιχνίαση των δολοφονιών αλλά και για έναν νέο «ξεκαθάρισμα» - «μάντρωμα», ήταν ο όρος που χρησιμοποίησε ένας εξ αυτών- όσων ακόμη επιμένουν να υποδύονται τους «νονούς». Πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ