2013-04-22 15:30:09
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά
Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά, που λειτουργεί στον 3ο όροφο του κτιρίου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. (έναντι Ειρηνοδικείου Λαγκαδά) και απευθύνεται σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες όλου του Δήμου.

Η νέα κοινωνική δομή αποτελεί πρωτοβουλία και έργο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά και λειτουργεί με την υποστήριξη εθελοντριών και εθελοντών πολιτών.

Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο λειτουργεί σε πρώτη φάση με τις παρακάτω ειδικότητες:

 Καρδιολόγος

 Ουρολόγος

 Οτωρυνολαρυγγολόγος

 Παιδίατρος

Ο καθορισμός των δικαιούχων αποφασίζεται από την Εκτελεστική Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως και τις 15.00 μ.μ. στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ή στο γραφείο Πρόνοιας του Δήμου για την παραλαβή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, και εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια θα τους χορηγείται η ειδική κάρτα δικαιούχου.


Παραλαμβάνοντας την κάρτα τους θα μπορούν στη συνέχεια να κλείνουν τα ραντεβού τους, καλώντας τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 – 15:00 στα τηλέφωνα της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά (23940 25842, 23940 20843).

Οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων που ο εξεταζόμενος παραλαμβάνει επίσης δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες, στον 3ο όροφο του κτιρίου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά (Χρυσ. Σμύρνης 29, Λαγκαδάς, τηλ. επικοινωνίας 23940 25842, 23940 20843). Μπορούν επίσης να χορηγούν παραπεμπτικά για δωρεάν εξέταση από εθελοντές γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου θα μπορούν να προσέρχονται στο ίδιο χώρο και οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν έχουν λήξει.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ