2013-04-22 16:22:03
Φωτογραφία για 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στo κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας, το Σάββατο 20/4/2013 και διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Στο τουρνουά έλαβαν μέρος αθλητές συλλόγων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το επίπεδο των αγώνων αλλά και της διοργάνωσης ήταν αρκετά υψηλό αφού συμμετείχαν αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Λονδίνο.

Η Μελίνα Μεταξά Μαριάτου, 14 ετών, συμμετείχε στα αγωνίσματα των 50μ ελεύθερο και 50μ ύπτιο στην κατηγορία (S5) γυναικών κερδίζοντας ένα χάλκικο και ένα χρυσό μετάλλιο, αντίστοιχα.

Η προπονήτρια της, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη αφού η Μελίνα βελτίωσε σημαντικά τους χρόνους της και στα δυο αγωνίσματα. Επόμενός της στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου.


Στιγμιότυπο από την απονομή των 50 μ ύπτιο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑμεΑ, Ταξίαρχο κ. Χ. Καραγκιοζίδη

Η Μελίνα Μεταξά Μαριάτου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Οκτωβρίου 1999 με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Αρθρογρύπωση. Η ασθένεια αυτή κατά κανόνα επηρεάζει το εύρος κίνησης και την δύναμη των αρθρώσεων των άκρων. Ξεκίνησε να κολυμπά το 2007 με προπονήτρια την Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου για λόγους ενδυνάμωσης και βελτίωσης της κινητικής της κατάστασης. Το 2010 ξεκίνησε να προπονείται αγωνιστικά με στόχο τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Αποτελεί αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ν. Ροδόπης «Ο ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που εδρεύει στην Κομοτηνή, ενώ στην Πάτρα προπονείται στο κολυμβητήριο "Πεπανός" με την βοήθεια της ΝΕΠ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλάζει όψη ο Κρουσώνας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλάζει όψη ο Κρουσώνας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ