2013-04-22 16:18:06
Φωτογραφία για Tα υδροπλάνα επιστρέφουν στην Πάτρα  για τη σύνδεση της πόλης με το Ιόνιο
Στο τέλος Ιουνίου ή, το αργότερο, στις αρχές Ιουλίου υπολογίζεται ότι θα ξαναπετάξουν τα υδροπλάνα στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος και θα είναι έτοιμα τα πρώτα υδατοδρόμια.

Θέση στη νέα αγορά που ανοίγει φιλοδοξεί να πάρει και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο οποίος ως το τέλος του μήνα θα προτείνει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες πιθανά σημεία για τον ελλιμενισμού υδροπλάνων, αλλά και διάθεση χερσαίων σταθμών επιβατών. Εφόσον οι χώροι αυτοί κριθούν ικανοποιητικοί από τους ενδιαφερόμενους, τότε πρόκειται να προχωρήσει η υπογραφή συμφωνιών παραχώρησης για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Έντονο το καναδικό ενδιαφέρον

Η παραχώρηση χώρων ελλιμενισμού υδροπλάνων στο λιμάνι του Πειραιά εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ με πρωτοβουλία του πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Καναδός πρέσβης έχει και στο παρελθόν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση των διαδικασιών, αφού η καναδικών συμφερόντων Marine Aviation Services ενδιαφέρεται να αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στη Ελλάδα.

Πηγή: euro2day
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ