2013-04-22 16:12:03
Φωτογραφία για Συνάντηση του Β. Οικονόμου με τον Πρόεδρο των Οδικών Συγκοινωνιών, Γ. Οικονόμου
από το Γραφείο Τύπου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), Γιάννη Οικονόμου.

Στην συνάντηση ο Βασίλης Οικονόμου έθεσε το ζήτημα της απουσίας δικτύου Αστικών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, πολλοί από τους οποίους μάλιστα υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του Λεκανοπεδίου, ιδίως τους θερινούς μήνες. Ο Βουλευτής Αττικής υποστήριξε ότι είναι άμεση ανάγκη, ιδίως στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες να διευκολυνθεί η πρόσβαση με χαμηλό κόστος στους Δήμους Μαραθώνα, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Σαρωνικού, Λαυρίου Μεγάρων και Μάνδρας και Ωρωπού ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι των ευρύτερων περιοχών. Ο ίδιος στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου πολλές φορές έχει αιτηθεί την επέκταση του Αστικού Δικτύου Μεταφορών στους προαναφερόμενους Δήμους, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Δυστυχώς, σήμερα οι περιοχές αυτές φαίνεται να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από την πρωτεύουσα αφού πλέον το οικονομικό κόστος της μετακίνησης είναι όλο και πιο απαγορευτικό για την πλειοψηφία των κατοίκων.


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιάννης Οικονόμου, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες επέκτασης των αστικών οδικών συγκοινωνιών προς τους Δήμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και θα ενημερώσει σχετικά για τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο Βασίλης Οικονόμου τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει συνεργασία με τους διοικητές του συνόλου των αστικών μεταφορών της Αττικής προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες επέκτασης του αστικού δικτύου συγκοινωνιών σε όλη την Περιφέρεια Αττικής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ