2013-04-22 19:58:02
Φωτογραφία για O Φ. Ρέσλερ αναγνώρισε ότι η Γερμανία επωφελείται από το ευρώ
«Το κόμμα ‘Εναλλακτική για την Γερμανία' δεν είναι καλό για την χώρα», δηλώνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, αναφερόμενος... στο νεοσυσταθέν κόμμα το οποίο τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Γερμανίας από την Ευρωζώνη. 

Υποστηρίζει δε ότι η χώρα του επωφελείται ιδιαίτερα από το κοινό νόμισμα, αλλά διαχωρίζει την θέση του κόμματός του (FDP) από εκείνη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων περί αμοιβαιοποίησης των χρεών στην Ευρώπη.

«Οι συνέπειες από την επιστροφή στο γερμανικό μάρκο θα ήταν μοιραίες. Οι ειδικοί λένε ότι ένα τέτοιο βήμα θα βύθιζε στο χάος την οικονομία και η ανεργία θα αυξανόταν πάρα πολύ. Δε μπορεί κανείς να το επιθυμεί αυτό σοβαρά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται ένα κόμμα, το οποίο θέτει μόνο ένα ζήτημα και παίζει με τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Η Γερμανία άλλωστε επωφελείται ιδιαίτερα από το κοινό μας νόμισμα», τονίζει ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και αποκλείει ενδεχόμενο μετεκλογικό συνασπισμό με την Εναλλακτική για την Γερμανία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διάσωσης του ευρώ και στον ρόλο που θα διαδραματίσει κατά την προεκλογική περίοδο, ο Αντικαγκελάριος ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θα καταστήσει πολύ σαφές ότι, σε αντίθεση προς τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, δεν επιθυμεί την αμοιβαιοποίηση των χρεών στην Ευρώπη, αλλά προβλέπει ότι αποφασιστικής σημασίας θα αποδειχθεί η συζήτηση για την κοινωνική δικαιοσύνη.
e-typos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ