2013-04-22 22:20:06
Φωτογραφία για Mέγας φοροφυγάς ο πρόεδρος της πανίσχυρης Μπάγερν και “κολλητός” της Μέρκελ
Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων ο ζωντανός θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και σημερινός πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου να έλαβε το παρατσούκλι “Απόστολος της Ηθικής”, σήμερα ωστόσο βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έβγαλαν τον Ούλι Χένες στη φόρα αποκαλύπτοντας ότι ο άνθρωπος – μύθος για τη χώρα του έχει κρύψει ως και 10 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την Bild, ο 61χρονος ένθερμος υποστηρικτής και προσωπικός φίλος της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών για φοροδιαφυγή, αφού ομολόγησε την ύπαρξη του παραφουσκωμένου λογαριασμού.

Το Σάββατο, η ομάδα του ...κατακεραύνωσε το Ανόβερο επικρατώντας 6-1, ερήμην ωστόσο του Χένες που για πρώτη φορά έλειπε από τον πάγκο. Το ίδιο Σάββατο το περιοδικό Focus κατακερύνωσε και τον ίδιο τον Χένες, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη του λογαριασμού, τον οποίο παραδέχθηκε την επομένη ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου.


Το πράγμα φαίνεται ότι ήταν γνωστό εδώ και καιρό, απλώς τώρα έλαβε το “πράσινο” φως να δημοσιοποιηθεί πιο επισταμένως. Τον περασμένο Ιανουάριο, το περιοδικό Stern έγραφε ότι “κορυφαίος εκπρόσωπος της Bundesliga” είχε τραπεζικό λογαριασμό με εκατοντάδες εκατομμύρια και συγκεκριμένα 650.000.000 ευρώ. Τώρα, το Focus επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για λογαριασμό ύψους “ο μερικών εκατοντάδων ευρώ”, , αλλά και ότι ο Χένες προχώρησε σε ...αυτομήνυση – μια διαδικασία στην οποία καταφεύγουν αρκετοί Γερμανοί ώστε να εξασφαλίσουν την επιείκεια των αρχών.

Η Bild υποστηρίζει ότι ο Χένες, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων μια ανθούσας αλλαντοβιομηχανίας, έχει ήδη πληρώσει έξι εξατ. ευρώ σε φόρους και ότι με βάση τα χρήματα που περνούν από τα χέρια του, είναι δυνατόν να έχει διοχετεύσει ένα ποσό τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ούλι Χένες, ένας από τους σημαντικότερους δυτικογερμανούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του '70, η καριέρα του οποίου σταμάτησε πρόωρα στα 27 του χρόνια το 1975 εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, ήλπιζε σε μια συμφωνία διπλής φορολογίας μεταξύ Γερμανίας και Ελβετίας, που θα του επέτρεπε να γλιτώσει με ένα σχετικά μικρό πρόστιμο, ωστόσο αυτή η συμφωνία τορπιλίστηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.

H υπόθεση του Χένες, έρχεται να ταράξει την ηρεμία της Μπάγερν Μονάχου, η οποία μετά την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, προετοιμάζεται για την αυριανή (23/4) μάχη με την Μπαρτσελόνα, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ίσως όμως να έχει ταράξει και την ηρεμία της Καγκελαρίου Μέρκελ, λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Ο Χένες ήταν και είναι φανατικός υποστηρικτής της Άνγκελα Μέρκελ και δεδηλωμένος οπαδός των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, που ασπάζεται 100% τις απόψεις του κόμματος για την τιμωρία που αξίζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Η στάση του διαγράφεται χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που είχε κάνει στην εφημερίδα Handelsblatt τον Οκτώβριο του 2011: “Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν ρίχνουμε το φταίξιμο της κρίσης στους Έλληνες. Όμως, εάν δεν χρειάζονται τη βοήθειά μας, ας μείνουν μόνοι τους. Τουλάχιστον όμως, θα έπρεπε να πουν ένα ευχαριστώ. Είναι υποχρέωσή τους”, συμπληρώνοντας: “Εάν δεν δέχονται τη βοήθεια, τότε προβλέπω μαύρες μέρες”, ενώ, λίγες ημέρες αργότερα, αφού εκθείασε την Καγκελάριο, επανήλθε στις “υποχρεώσεις” της Ελλάδας, σημειώνοντας¨: Σπάνια έχω ακούσει από τους Έλληνες τη λέξη ευχαριστώ”.

Με ψυχραιμία ή μάλλον με απαξίωση υποδέχθηκε τα νέα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ερωτηθείς για τις “αταξίες” του Χένες από την “Die Welt” απάντησε: “Δεν γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση. Κάθε σχόλιο από πλευράς μου θα ήταν άτοπο. Χαίρομαι όμως για τη νίκη της Μπάγιερν Μονάχου το περασμένο Σάββατο” Πηγή: newmoney
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ