2013-04-23 01:18:03
Φωτογραφία για Απολύθηκε ο δημοσιογράφος του Reuters που κατηγορείται ότι βοήθησε τους «Anonymous»
Ένας δημοσιογράφος, που κατηγορείται για συνέργεια στην εισβολή σε ιστοσελίδα εφημερίδας και τη μετατροπή ενός... άρθρου από την ομάδα ηλεκτρονικής πειρατείας Anonymous, ανακοίνωσε πως απολύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο 26χρονος Μάθιου Κιζ ανακοίνωσε ο ίδιος το νέο στο Twitter: «μόλις έκλεισα το τηλέφωνο. Το Reuters με απέλυσε, αρχής γενομένης από σήμερα. Το σωματείο μας θα διαμαρτυρηθεί. Θα μάθετε περισσότερα αργότερα».

Εκπρόσωπος της εταιρείας Thomson Reuters επιβεβαίωσε πως ο Μάθιου Κιζ «δεν ανήκει πλέον στην εταιρεία μας», χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα την απαγγελία κατηγοριών κατά του νεαρού για διάπραξη εγκλημάτων ηλεκτρονικής πειρατείας σε χρονικό διάστημα που προηγείτο της πρόσληψής του στο Reuters. Βάσει των κατηγοριών εναντίον του, ο Κιζ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης του σε 10ετή κάθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε δικαστήριο του Σακραμέντο, ο Κιζ είχε παράσχει σε μέλη των Anonymous τους κωδικούς πρόσβασης στον εξυπηρετητή της Tribune Co., ιδιοκτήτριας εταιρείας των Τάιμς του Λος Άντζελες, τον Δεκέμβριο του 2010.

Δύο μήνες νωρίτερα είχε απολυθεί από την θέση του διαδικτυακού παραγωγού στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Σακραμέντο KTXL FOX 40, που ανήκε στην Tribune.

Στη συνέχεια ένας από τους πειρατές χρησιμοποίησε τους κωδικούς που του είχε παράσχει ο Κιζ για να εισέλθει στον εξυπηρετητή της Tribune και να μετατρέψει ένα άρθρο στην ιστοσελίδα των Τάιμς.

Το 2012 ο Κιζ προσελήφθη στο Reuters, λίγο περισσότερο από έναν χρόνο από την ημερομηνία τέλεσης των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ