2013-04-23 01:57:03
Φωτογραφία για Ιταλία: Νίκη κεντροαριστεράς στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια
Η κεντροαριστερή συμμαχία κέρδισε τις τοπικές εκλογές στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στην βορειοανατολική Ιταλία, με διαφορά μόλις δυο χιλιάδων ψήφων.

Περιφερειάρχης εκλέγεται η Ντέμπορα Σερρακκιάνι, σαράντα τριών ετών, υποψήφια όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, συγκεντρώνει το 39.3% των ψήφων.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, απερχόμενος περιφερειάρχης Ρέντσο Τόντο, εξασφαλίζει ποσοστό 39%, ενώ, το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέππε Γκρίλλο, δεν ξεπερνά το 13%. Ολική κατάρρευση για την κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι, που λαμβάνει μόλις το 2%.

Εντυπωσιακή η κάμψη του Cinque Stelle-Πέντε Αστέρων, που , σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, χάνουν δεκατέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

«Καταφέραμε να κερδίσουμε παρά την ιδιαίτερα κρίσιμη φάση που διέρχεται, σε πανιταλικό επίπεδο, το Δημοκρατικό Κόμμα. Αν η κεντροαριστερά είχε κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση κα να εκλέξει δικό της, νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, η νίκη μας θα ήταν άνετη και εντυπωσιακή», δήλωσαν στενοί συνεργάτες της Ντέμπορα Σερρακιάνι.

«Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει ότι, παρά την δύσκολη στιγμή που ζει το κόμμα μου, με τους κατάλληλους υποψήφιους, μπορούμε να υπερισχύσουμε και στις βιομηχανικές, βόρειες περιφέρειες της χώρας», σχολίασε ο προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ