2013-04-23 03:39:03
Φωτογραφία για Λύκοι κάνουν... σεργιάνι στο ακριτικό Πωγώνι!
Τελικά την πολύπαθη ακριτική περιοχή του Πωγωνίου δεν λυμαίνονται μόνο οι λαθρομετανάστες που... κατά δεκάδες περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και οι πάσης φύσεως κακοποιοί οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτοι. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν το τελευταίο διάστημα και οι λύκοι που έχουν κυριολεκτικά… αποθρασυνθεί, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των ντόπιων κτηνοτρόφων!

Τα άγρια ζώα όλο και πιο συχνά φτάνουν στα χωριά, μπαίνουν στις στάνες, αρπάζουν ζώα και φεύγουν, χωρίς να αποθαρρύνονται όχι μόνο απ’ τα σκυλιά που φυλάνε τα κοπάδια αλλά ούτε και απ’ τους ίδιους τους κτηνοτρόφους που δίνουν μάχη για να γλιτώσουν τα ζώα τους κυριολεκτικά απ’ το… στόμα του λύκου. Οι κτηνοτρόφοι του Πωγωνίου μιλώντας στον «Π.Λ.» τόνισαν με έμφαση πως οι λύκοι που αρπάζουν ζώα δεν είναι ίδιοι με εκείνους που ήξεραν στο παρελθόν, όσον αφορμά το χρώμα τους. Παράλληλα, είναι αν μη τι άλλο περίεργη, όπως λένε, η περίοδος που κάνουν επιθέσεις, αφού παλιότερα αυτό συνέβαινε κυρίως κατά την χειμωνιάτικη περίοδο.


Μπήκε σε στάνη!

Η πιο πρόσφατη επίθεση λύκου σε κοπάδι κτηνοτρόφου έγινε τη Κυριακή το μεσημέρι. Ένα άγριο ζώο μπήκε σε στάνη κοντά στο Δολό, δάγκωσε προβατίνα και προσπάθησε να την πάρει μαζί του. Τον λύκο επιχείρησαν να αποτρέψουν ο ίδιος ο κτηνοτρόφος και τα σκυλιά του. Χρειάστηκε μάλιστα να δώσουν ολόκληρη… μάχη μαζί του για να το βάλει τελικά στα πόδια αφήνοντας πίσω την αιμόφυρτη προβατίνα!

Αντίστοιχες επιθέσεις καταγράφηκαν προ ολίγων ημερών στην Πωγωνιανή, όπου λύκοι της ίδιας «περίεργης» ράτσας επιτέθηκαν σε κοπάδι και σκότωσαν τέσσερα πρόβατα, ενώ πρόσφατα επίσης, άλλη μία επίθεση έγινε σε κοπάδι με κατσίκια αυτή τη φορά, που είχε τα ίδια αποτελέσματα!

proinoslogos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ