2013-04-23 03:46:03
Φωτογραφία για Εξοφλήστε το Δημόσιο, πουλώντας τα ακίνητά σας
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επιτρέψει σε οφειλέτες του Δημοσίου να πωλούν ακίνητά τους, ακόμη κι αν το τίμημα δεν εξοφλεί τα χρέη τους.

Έτσι, στο εξής, για τη διευκόλυνση των οφειλετών, θα επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους προς το Δημόσιο. Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Με την απόφαση αυτή, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνονται συναλλαγές, όπως επίσης και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, με τη νέα υπουργική απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν βεβαίωση οφειλής ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η απόφαση θα ανοίξει τον δρόμο για τη διευθέτηση μιας σειράς οφειλών προς το Δημόσιο από οφειλέτες που έως τώρα διέθεταν ακίνητη περιουσία αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην πώλησή της για την εξόφληση μέρους των χρεών τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ