2013-04-23 04:26:03
Φωτογραφία για Η σπάνια ορχιδέα που ανθίζει κάτω από το έδαφος!
Το 1928 ο Jack Trott, Αυστραλός στην καταγωγή, αποφάσισε να κάνει μια βόλτα γύρω από το κτήμα του στο Wheatbelt στη δυτική Αυστραλία. Μια ρωγμή στο έδαφος, ανάμεσα στα δέντρα που καλλιεργούσε, παρακίνησε το ενδιαφέρον του και αποφάσισε να σκάψει λίγο για να δει τι υπήρχε εκεί.

Οι πρώτες σκέψεις του αφορούσαν σε κάποιους βολβούς που φύτρωναν ή σε μια ζημιά που ενδεχομένως είχε κάνει κάποιο τρωκτικό. Στις πρώτες φτυαριές, ο Jack μύρισε κάτι πολύ όμορφο, καθώς μια εκπληκτική ευωδιά πλημμύρισε την περιοχή.

Έσκαψε λίγο παραπάνω και ανακάλυψε ένα μικρό λουλούδι, ή καλύτερα ένα νέο είδος ορχιδέας. Στην ουσία το φυτό αναπτύσσεται και ανθίζει κάτω από το έδαφος και όταν φτάσει στην ολοκλήρωση της άνθισης ορισμένα πέταλα φαίνονται δειλά δειλά πάνω στο χώμα.

Η «υπόγεια ορχιδέα», όπως ονομάστηκε, αποτελεί ένα από τα πλέον σπάνια φυτά στον κόσμο, ιδιαίτερα ευπαθές λόγω της παράδοξης ανάπτυξής της, ενώ μόλις 100 φυτά παραμένουν σήμερα στην άγρια φύση.

Τα λουλούδια της είναι ιδιαίτερα αρωματικά και φέρουν υπόλευκη απόχρωση, ενώ η επιστημονική ονομασια του είδους είναι Rhizanthella gardneri. Αξίζει να σημειωθεί ότι εμφανίζεται σήμερα μόλις σε πέντε σημεία της δυτικής Αυστραλίας, τα οποία παραμένουν μυστικά.
perierga.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ