2013-04-23 13:51:38
Φωτογραφία για Αφιέρωμα των New York Times στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου
Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον 23χρονο μπασκετμπολίστα του Πανιώνιου, Βλαδίμηρο (Βλάντο) Γιάνκοβιτς, δημοσιεύει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times. Στο ρεπορτάζ περιγράφεται, πώς τραυματίστηκε το 1993 ο πατέρας του Βλάντο, ο θρυλικός «Μπόμπαν» και έμεινε παράλυτος από τη μέση και πάνω μέχρι τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2006 σε ένα πλοίο, με το οποίο ταξίδευε στη Ρόδο. 

Μετά το ατύχημα και τον θάνατο του πατέρα του ο Βλάντο «υιοθετήθηκε» από τον Πανιώνιο και τη Νέα Σμύρνη, όπου όλοι του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν δικό τους παιδί. Ο νεαρός πέρασε από τις ακαδημίες μπάσκετ του συλλόγου του πατέρα του και μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό στην χώρα καταγωγής του, τη Σερβία, επανήλθε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Πανιωνίου, Ηλία Λιανού.

Εφέτος έχει ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μάλιστα οδήγησε τον Πανιώνιο στην πρώτη νίκη του επί του Παναθηναϊκού από τον Ιούνιο του 2005. Στον συγκεκριμένο αγώνα πέτυχε ο Γιάνκοβιτς, που διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και παίζει στη θέση του σμολ φόργουορντ, 17 πόντους και απέδειξε, ότι του ταιριάζουν τα μεγάλα παιχνίδια.


Οι ετήσιες αποδοχές του νεαρού μπασκετμπολίστα φτάνουν σύμφωνα με τους New York Times τις 60.000 ευρώ, οπότε θεωρείται λογικό να επιζητήσει μία μεταγραφή σε κάποιον σύλλογο που θα του προσφέρει περισσότερα χρήματα. Ο ίδιος ο Γιάνκοβιτς αναφέρει ότι ενδιαφέρονται γιαυτόν ομάδες από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και δύο σύλλογοι από την Ελλάδα, υπονοώντας τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο Ηλίας Λιανός επιθυμεί πάντως να τον κρατήσει για άλλη μία σεζόν στον Πανιώνιο, όπου τον προορίζει για ηγέτη και ακολούθως πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξει ο Βλάντο τα φτερά του για το εξωτερικό. Ο Γιάνκοβιτς ονειρεύεται να παίξει κάποτε στο ΝΒΑ και αν το καταφέρει θα επιλέξει τη φανέλα με το νούμερο 28 αντί του 8, που φορά σήμερα στον Πανιώνιο.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού ο πατέρας του «Μπόμπαν» που φορούσε το «8», είχε τραυματιστεί στις 28 Απριλίου του 1993, πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006 και την ίδια ημέρα είχε σημειώσει ο Βλάντο 28 πόντους με την ομάδα τζούνιορ του Πανιωνίου.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ