2013-04-24 01:32:03
Φωτογραφία για Μεταμορφώνει τα άχρηστα σε χρήσιμα!
Δεν είναι ξυλουργός ούτε επαγγελματίας, "πιάνουν" όμως τα χέρια και από φαντασία ... σκίζει!

Ο λόγος για έναν 25χρονο από το Ηράκλειο, το Βασίλη Σφακιανάκη, ο οποίος αυτή την περίοδο δεν εργάζεται και έχει άπλετο χρόνο για δημιουργία και βόλτες.

Η αρχή της ενασχόλησης του με το ξύλο και γενικά όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, οφείλεται άλλωστε στους περιπάτους και τις βόλτες που ο ίδιος έκανε.

Σε μερικές τοποθεσίες δεν έβρισκε λουλούδια αλλά ογκώδη απορρίμματα.

Πολυθρόνες, παντζούρια, τηλεοράσεις, κασόνια, ράφια ... τα πάντα! Ειδικά στα χωριά πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι πεταμένα στο δρόμο.

Πέρυσι του ήρθε η ιδέα να σταματήσει και να πάρει κάτι παλιά παντζούρια, που πέτυχε στο δρόμο του. Τα έξυσε, τα έβαψε, τα στόλισε και στην κυριολεξία τα μεταμόρφωσε! Το αποτέλεσμα του άρεσε και άρχισε να το… «ψάχνει» λίγο παραπάνω.

Πήρε χρώματα, μανταλάκια, καραβόσκοινα, πρόκες, κουτάλια κι άρχισε να δημιουργεί, για να περάσει η ώρα του και να χαλαρώσει.


«Από όταν ήμουν πολύ μικρός που άρεσε να φτιάχνω διάφορα αντικείμενα, μόνος μου. Αυτό κάνω και τώρα», λέει ο Βασίλης Σφακιανάκης στο MadeinCreta. Αυτή η ασχολία του είναι και το δημιουργικό του χόμπι. « Η ιδέα ξεκίνησε όταν μέσα από φυσιολατρικές διαδρομές, ανακαλύφθηκαν σκουπίδια-θησαυροί όπως έπιπλα αντίκες, χωριάτικες ξύλινες πόρτες και παράθυρα με φυσική πατίνα, παλιά σκεύη και άλλα αντικείμενα. Η προσπάθεια για το πάντρεμα τους με πιο σύγχρονα υλικά πέτυχε».

Εκτός από τα αντικείμενα που βρίσκει πετάμενα, θαύματα κάνει και με τις παλέτες, ενώ φτιάχνει και ο ίδιος πολλά πράγματα που βλέπει στο διαδίκτυο και του αρέσουν. Δε σταμάτησε όμως εκεί! Μέσα από τη σελίδα που έχει φτιάξει στο Facebook έχει αρχίσει να μεταδίδει την έμπνευσή του και τις εμπειρικές του γνώσεις.

Μάλιστα όπως είπε, μόλις χθες, ήρθε σε επικοινωνία μαζί του μια οικογένεια που θέλει να φτιάξει ένα παιδικό δωμάτιο για να δώσει χαρά στα παιδιά της, αλλά τα οικονομικά της, δεν το επιτρέπουν.

Όλοι μαζί τις επόμενες ημέρες θα φτιάξουν ένα παιδικό δωμάτιο από αντικείμενα που κάποιοι δε χρειάζονται κι έτσι κάποια γλυκά προσωπάκια θα χαμογελάσουν. Διότι όπως λέει και ο ίδιος "η μεγαλύτερη χαρά από το φτιάχνεις κάτι μόνος σου, είναι να μάθεις να το κάνουν και άλλοι, όρεξη να'χεις!".
madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ