2013-04-27 19:41:29
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΑΤΑ! ...ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΤΣΙ!
Η περιπέτεια με την υγεία του, παραμονή της κρίσιμης αναμέτρησης με την Εφές Αναντόλου, έκανε πιο... γλυκιά την πρόκριση για τον Κάιλ Χάινς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έκαναν το 3-2 στην προημιτελική σειρά με την τουρκική ομάδα και εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final Four του Λονδίνου.

Ο Αμερικανός σέντερ μόλις λίγες ώρες πριν από τον αγώνα διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο εξαιτίας αρρυθμίας. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο ΑΜΠΕ: «Δεν θα έχανα αυτόν τον αγώνα με τίποτα. Ήθελα να είμαι με τους συμπαίκτες μου στο παρκέ και να νικήσουμε και σίγουρα η περιπέτεια με την υγεία μου κάνει πιο γλυκιά την πρόκριση στο Λονδίνο για εμένα. Διανυκτέρευσα στο νοσοκομείο γιατί οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως είμαι 100% καλά».

Είπε ακόμα Για το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού: «Ξεκινήσαμε με αργό ρυθμό πράγματι, αλλά αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα. Φυσικά και θα θέλαμε να είχαμε ξεκινήσει καλύτερα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως αντιδράσαμε σωστά, νικήσαμε και τώρα πάμε Λονδίνο. Τα σουτ δεν έμπαιναν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ανησυχήσαμε. Ξέραμε πως θα έχουμε ευκαιρίες για σουτ στο δεύτερο και, όπως είδατε, αυτά μπήκαν τελικά όταν έπρεπε. Όλα άλλαξαν μετά και τώρα είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση».


Για το εάν μπορεί ο Ολυμπιακός να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης: «Αυτό είναι ο δικός μας στόχος και προσμονή! Μακάρι! Προς το παρόν θα απολαύσουμε τη στιγμή και θα πανηγυρίσουμε την παρουσία μας στο Final Four. Ήταν πολύ μεγάλη η σεζόν στην Ευρωλίγκα φέτος και τώρα θα πάμε στο Λονδίνο και θα δούμε τι θα συμβεί εκεί».

Για το γεγονός πως εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο πέμπτο ματς, αν και είχαν προηγηθεί με 2-0: «Έτσι είναι η ομάδα μας. Έτσι «χτίστηκε», σκληροτράχηλη! Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα. Βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι έγινε και στον πέμπτο αγώνα. Ακολουθούσαμε από διαφορά 15-16 πόντων, νομίζω, αλλά ως ομάδα δεν ανησυχήσαμε σε κανένα σημείο. Συνεχίσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας με πίστη στον εαυτό μας και στην επίτευξη του στόχου μας».

Για την περσινή σεζόν σε σχέση με τη φετινή και ποια θα επέλεγε: «Και τις δύο! Είναι δύσκολο να επιλέξω, γιατί μέχρι τώρα τουλάχιστον τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Πέρυσι ήταν λίγο διαφορετικά γιατί κάναμε την έκπληξη. Ήμασταν το αουτσάιντερ. Φέτος είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου, που πάμε στο Λονδίνο για να τον υπερασπιστούμε. Σίγουρα ήταν διαφορετική αυτή η χρονιά με περισσότερες αντιξοότητες, αλλά δεν θα την άλλαζα για τίποτα».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό: «Νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και δεν αισθανόμαστε κανένα φόβο. Επίσης, δεν νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα μας αντιμετωπίσει ως αουτσάιντερ στο μεταξύ μας ημιτελικό. Έχουν εκπληκτική ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε πολύ καλοί. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας. Έχουμε την εμπειρία από πέρυσι και τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στον πρώτο αγώνα, τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως τώρα, με πάθος στην άμυνα και βγάζουμε ενέργεια στην επίθεση, νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

Για το τι θα συμβούλευε τους συμπαίκτες του που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε Final Four: «Ένα Final Four Ευρωλίγκας είναι αξέχαστη εμπειρία για κάθε παίκτη και για εμένα ήταν συγκλονιστικό να στεφθώ πρωταθλητής Ευρώπης από την πρώτη χρονιά μου στη διοργάνωση. Η συμβουλή μου στα νέα παιδιά θα ήταν σίγουρα να πάνε στο Λονδίνο και να κάνουν ό,τι κάνουν όλη τη σεζόν. Να παίξουν σκληρά, να το απολαύσουν, αλλά βέβαια να μην ξεμυαλιστούν από τον ενθουσιασμό τους. Υπάρχουν παίκτες που όσο κι αν το ήθελαν δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία στην καριέρα του να παίξουν σε Final Four. Κι εμείς είμαστε τόσο τυχεροί που θα είμαστε εκεί και πάλι φέτος».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Είναι από τους καλύτερους σε όλο τον κόσμο. Παίζουμε για αυτούς. Είναι οι χτύποι της καρδιάς αυτής της ομάδας! Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που μας υποστήριξαν και μας βοήθησαν να γυρίσουμε το παιχνίδι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ