2013-04-29 10:25:04
Φωτογραφία για Στη Θεσσαλονίκη το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης
Ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα στο χώρο της Ορεινής Διάσωσης θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 17, 18 και 19 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, στο οποίο θα συμμετέχουν σαν key note speakers ομιλητές από τη Γαλλία, την Ελβετία, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife, στη Θέρμη (14ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου) και κατά τη διάρκειά του θα γίνουν εισηγήσεις και ομιλίες για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της ορεινής διάσωσης. Το πρακτικό μέρος του Συνεδρίου με ασκήσεις και επιδείξεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και την Κυριακή στο Ρετζίκι, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου. Σημειώνεται οι ασκήσεις που θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου αφορούν πρακτικές εκπαιδεύσεις των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διάσωσης όλων όσοι ασχολούνται με την ορειβασία, τον εναλλακτικό τουρισμό και, φυσικά, την ορεινή διάσωση. Στη φετινή εκδήλωση αναμένεται και συμμετέχουν περίπου 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.


Φέτος, οι key note speakers που θα συμμετέχουν θα είναι στελέχη Γαλλικών (P.G.H.M.) και Ελβετικών (Air Zermatt) διασωστικών ομάδων, που θα μεταφέρουν τις πολύτιμες εμπειρίες και τη γνώση που έχουν αποκομίσει από τη διαχρονική δράση τους στις Άλπεις. Επίσης, για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα θα δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία, καθώς άνθρωποι που αγνοούνταν και διασώθηκαν, θα μοιραστούν μαζί τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από αφηγήσεις πραγματικών ιστοριών.

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου μια ξεχωριστή συνάντηση θα λάβει χώρα στο καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης, στον Χορτιάτη. Πρόκειται για την ιστορική συνάντηση, μετά από 34 χρόνια των ορειβατών και των διασωστών, που είχαν εμπλακεί στο τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο το 1979. Πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης γι’ αυτούς που φύγανε, αλλά και μια συνάντηση που σκοπό έχει να μάθουν οι σημερινοί ορειβάτες και διασώστες τι συνέβαινε εκείνη την περίοδο.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα μιλήσουν παλιοί ορειβάτες και διασώστες, αναφέροντας τις εμπειρίες τους από το παρελθόν, ενώ όσοι παραβρεθούν θα μπορούν να συμμετέχουν δυναμικά στη συζήτηση με ερωτήσεις, απομυζώντας την εμπειρία και το συναίσθημα των ατόμων που έζησαν κάτι τόσο τραγικό.

Η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr) σας καλεί να συμμετέχετε στο Συνέδριο, δηλώνοντας συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 310649, στέλνοντας e-mail στο [email protected] ή συμπληρώνοντας online τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ήθελε να σκοτώσει πολιτικούς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ήθελε να σκοτώσει πολιτικούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ