2013-05-02 13:00:09
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο συγκλονιστικότερος τελικών όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διεξήχθη σαν σήμερα στις 2 Μαΐου του 2009 στο ΟΑΚΑ!

Αντίπαλοι ήταν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, η οποία αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά ο Θρύλος ήταν αυτός που κυριάρχησε τελικά και σήκωσε άλλη μια κούπα στην Ιστορία του!

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο μέρος για τον Θρύλο, καθώς βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ του Μπλάνκο (4', 8'). Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, κατάλαβαν τι λάθη έγιναν και στην επανάληψη έκαναν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε τελικό Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2 με τα γκολ των Ντάρμπισιρ (47') και Ντουντού (70'), ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλα γκολ. Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στην παράταση, ο Σκόκο στο 90' έκανε το 3-2... Ο Θρύλος όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και έτσι ο Ντάρμπισιρ... "κάρφωσε" ξανά την ΑΕΚ στο 96' για να ισοφαρίσει σε 3-3.


Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Θρύλος πήρε προβάδισμα, 3-4, με την γκολάρα του Γκαλέτι μετά από πάσα του Τζόρτζεβιτς στο 102', αλλά ο Σκόκο έφερε το ματς στα ίσα στο 107', κάνοντας το τελικό 4-4 Ο Θρύλος ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Γκαλέτι και Αβραάμ, κράτησε το 4-4 και στα πέναλτι... έγραψε ιστορία!

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες αγώνα, κέρδισε με συνολικό σκορ 14-15 και έγινε η πρώτη ομάδα από το 1987 και μετά που σκοράρει δεύτερη σε τελικό του Κυπέλλου, αλλά το κατακτά, έγινε η πρώτη ομάδα που ανατρέπει το 2-0 και παίρνει το τρόπαιο, ενώ ήταν η πρώτη φορά που αναδείχθηκε νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ