2013-05-09 05:25:05
Φωτογραφία για Γερμανία: Εισήγηση για όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους
Οι αρχές της Γερμανίας πρέπει να θεσπίσουν ένα όριο ανώτατης ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Γενικά οι οδηγοί στη Γερμανία επιτρέπεται να κινούνται στα 13.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων, γνωστών και ως άουτομπαν, χωρίς όριο ταχύτητας.

Όμως σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinischen Post, ο Γκάμπριελ, ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σημείωσε ότι είναι καιρός η Γερμανία να τροποποιήσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της εφαρμόζοντας τους περιορισμούς οι οποίοι ισχύουν σε άλλες χώρες του κόσμου.

«Τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα δείχνουν ότι η επιβολή ενός ορίου ταχύτητας 120 χιλιομέτρων μειώνει τον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων και των θανατηφόρων δυστυχημάτων», τόνισε. «Ο υπόλοιπος κόσμος το έχει κάνει αυτό εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ στις δηλώσεις του στην εφημερίδα.


Η έκκλησή του να θεσπιστεί όριο ταχύτητας έγινε ενώ η Γερμανία οδεύει προς τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο εταίρος του SPD, οι Πράσινοι, έχει ήδη ζητήσει να επιβληθούν όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους.

Όμως, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ένωση των αυτοκινητιστών στης Γερμανίας ADAC απέρριψε την πρόταση του Γκάμπριελ. «Δεν νομίζουμε ότι (προσφέρει) οτιδήποτε ένα γενικό όριο ταχύτητας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της. Η Γερμανία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου όπου δεν εφαρμόζεται ένα γενικό όριο ωριαίας ταχύτητας για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες.

Εφαρμόζονται πάντως ορισμένοι περιορισμοί ταχύτητας, όπως όταν βρίσκονται σε εξέλιξη κατασκευαστικά έργα ή όταν οχήματα ρυμουλκούν τροχόσπιτα ή τρέιλερ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ