2013-05-09 06:12:04
Φωτογραφία για Eurovision: Στην 9η θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στο Β’ Ημιτελικό στις 16 Μαΐου
Το "Alcohol is free" και οι Κόζα Μόστρα με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη θα εμφανιστούν στην 9η θέση τη βραδιά... του Β’ Ημιτελικού της Eurovision, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο Α’ Ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου και ο τελικός της φετινής 58ης διοργάνωσης θα γίνει στις 18 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά, η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς έχει ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ

1. Αυστρία

2. Εσθονία

3. Σλοβενία

4. Κροατία

5. Δανία

6. Ρωσία

7. Ουκρανία

8. Ολλανδία

9. Μαυροβούνιο

10. Λιθουανία

11. Λευκορωσία

12. Μολδαβία

13. Ιρλανδία

14. Κύπρος

15. Βέλγιο

16. Σερβία

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ

1. Λετονία

2. Άγιος Μαρίνος

3. Σκόπια

4. Αζερμπαϊτζάν

5. Φινλανδία

6. Μάλτα

7. Βουλγαρία

8. Ισλανδία

9. ΕΛΛΑΔΑ

10. Ισραήλ

11. Αρμενία

12. Ουγγαρία

13. Νορβηγία

14. Αλβανία

15. Γεωργία

16. Ελβετία

17. Ρουμανία

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους Ημιτελικούς –δέκα από κάθε βραδιά- ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισής τους θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Α’ Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ στο Β’ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από την κριτική επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στο Β’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Α’ Ημιτελικό.

Καθημερινά, η ERTworld μεταδίδει τηλεοπτικό μήνυμα εσωτερικής παραγωγής, στο οποίο οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας ζητούν από τους Έλληνες της Διασποράς να στηρίξουν την ελληνική συμμετοχή στο Μάλμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ