2013-05-14 00:22:04
Φωτογραφία για «Το Grexit είναι παρελθόν»
Σε ομιλία του κατά τα εγκαίνια της αντιπροσωπείας του γερμανικού Ιδρύματος «Hanns Seidel» στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τόνισε... ότι η αναγέννηση της Ελλάδας ανοίγει δρόμους για την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε μαζί με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, πράγματι η Ελλάδα έζησε και ζει ακόμα μια πρωτοφανή κρίση, σημειώνοντας όμως πως «και στην περίπτωση της Ελλάδας φάνηκαν όχι μόνο τα δικά μας αδιέξοδα, τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αδυναμίες και αντιφάσεις στο ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Κάποια στιγμή μάλιστα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αποβολή της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν τάχα "αναπόφευκτη"… Αυτή η άποψη ανήκει πια στο παρελθόν» ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει ότι: «Το λεγόμενο Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη - που μέχρι πριν ένα χρόνο ακόμα ήταν στην ημερήσια διάταξη διεθνώς - σήμερα δεν το αναφέρει κανείς! Δεν το επικαλείται κανείς. Είναι μια θλιβερή ανάμνηση».


»Η Ελλάδα κατάφερε να αναστρέψει πορεία. Μέσα από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Και μαζί, να δείξει ότι και η Ευρώπη μπορεί να ξεπερνά τα προβλήματά της.

»Και τα αδιέξοδά της ακόμα, είπε επίσης ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν "παράδειγμα προς αποφυγήν". Σήμερα η διαφαινόμενη επιτυχία της Ελλάδας, το λεγόμενο ελληνικό success story, αναδεικνύεται σε σύμβολο μιας ανανεωμένης ευρωπαϊκής δυναμικής», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι «η ύφεση συνεχίζεται για έκτο χρόνο» και ότι «η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο 30%. Και πάνω από το 60% για τα νέα παιδιά». Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας: «Πόσες χώρες θα το άντεχαν αυτό; Πόσες χώρες θα κατάφερναν μέσα σε τέτοιες συνθήκες να προωθήσουν τόσο σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να διαλυθούν, χωρίς να χάσουν τη συνοχή και τον αυτοσεβασμό τους;».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ