2013-05-14 00:16:03
Φωτογραφία για Ταλιμπαν: Υποσχέθηκαν ότι θα απελευθερώσουν τους άλλους 4 τούρκους ομήρους
Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα απελευθερώσουν "σύντομα" τους άλλους τέσσερις τούρκους μηχανικούς που... κρατούν ομήρους εδώ και τρεις εβδομάδες στο Αφγανιστάν, την επομένη της απελευθέρωσης των τεσσάρων πρώτων ομήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανταρτών.

Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα απελευθερώσουν "σύντομα" τους άλλους τέσσερις τούρκους μηχανικούς που κρατούν ομήρους εδώ και τρεις εβδομάδες στο Αφγανιστάν, την επομένη της απελευθέρωσης των τεσσάρων πρώτων ομήρων, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανταρτών.

"Σε μια κίνηση καλής θέλησης, ανθρωπιάς και σεβασμού προς τον μουσουλμανικό λαό της Τουρκίας, το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν απελευθέρωσε τέσσερις από τους οκτώ τούρκους φυλακισμένους που κρατούνταν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και θα απελευθερώσει σύντομα τους άλλους τέσσερις", αναφέρουν οι Ταλιμπάν.

Καμιά αναφορά ωστόσο δεν έγινε για τους τρεις άλλους ομήρους, έναν Ρώσο, έναν Κιργίζιο και έναν Αφγανό που απήχθησαν ταυτόχρονα με τους οκτώ τούρκους μηχανικούς στις 21 Απριλίου, όταν το ελικόπτερο πολιτικής αεροπορίας στο οποίο επέβαιναν προσγειώθηκε εκτάκτως εξαιτίας της κακοκαιρίας στην επαρχία Λογκάρ, προπύργιο των ανταρτών νοτίως της Καμπούλ.


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε χθες στην Κωνσταντινούπολη την απελευθέρωση των τεσσάρων μηχανικών, η οποία επετεύχθη "χάρη στις προσπάθειες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών".

Από την πλευρά του τοπικός αφγανός αξιωματούχος, ο Χαμιντουλάχ Χαμίντ, υπογράμμισε τον ρόλο των τοπικών φυλάρχων στην απελευθέρωση των τεσσάρων ανδρών, που αφέθηκαν ελεύθεροι σε "απομακρυσμένο σημείο της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ", όπως δήλωσε.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απαγωγή στο Αφγανιστάν έπειτα από αυτήν των 31 αφγανών ναρκαλιευτών, εκ των οποίων τέσσερις αποκεφαλίστηκαν από τους απαγωγείς τους τον Ιούλιο του 2011. Οι υπόλοιποι απελευθερώθηκαν. Οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Δώδεκα ιρανοί μηχανικοί είχαν επίσης απαχθεί τον Απρίλιο του 2011 στο δυτικό Αφγανιστάν και απελευθερώθηκαν σώοι μερικές ημέρες αργότερα.

Η Τουρκία, μουσουλμανική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στείλει 1.850 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί κυρίως στην Καμπούλ. Αυτοί δεν λαμβάνουν μέρος στις μάχες και η συμμετοχή τους περιορίζεται σε αποστολές περιπολίας.

Παράλληλα οι Ταλιμπάν, που εκδιώχθηκαν από την εξουσία το 2001 από ένα συνασπισμό αφγανών πολεμάρχων που είχαν την στήριξη των Αμερικανών, συνεχίζουν την ένοπλη εξέγερση κατά των διεθνών δυνάμεων και της αφγανικής κυβέρνησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ