2013-05-14 04:52:06
Φωτογραφία για Σε απολογία για τους TOR M1 πρώην υπουργός της Κύπρου
Σε απολογία κλήθηκαν από τους ανακριτές ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ειδικά για «εισροή» μιζών περίπου δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύμβαση των ΤΟR M1 με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν μια υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, με συνδικαιούχο τον πρώην υπουργό πατέρα του, στην Κύπρο.

Πρόκειται για την εταιρία BEESTON στην οποία εντοπίστηκαν εμβάσματα εκατομμυρίων προερχόμενα κυρίως από τον καταζητούμενο από τον ανακριτή Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan , να εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Οι ανακριτές φέρονται να έχουν βρει ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος, αφού σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης όλη η διακίνηση του χρήματος γινόταν από την συγκεκριμένηoffshore. Ως εκπρόσωπος της εταιρίας εμφανιζόταν ο Βλάσης Καμπούρογλου , ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβρη του 2012.


Οι ανακριτές φέρονται να εντόπισαν σχεδόν δέκα εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο με συνδικαιούχο τον πατέρα του Ντίνο. Από αυτά τα επτά φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON και τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Επομένως, σχετικά με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινηθεί η διαδικασία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για να κληθεί σε απολογία, ενώ ο γιος του - που έχει και ελληνική υπηκοότητα - θα κληθεί απευθείας από τους ανακριτές.

Στην κατάθεσή του ο Νίκος Ζήγρας , κατηγορούμενος για την υπόθεση, είχε κατονομάσει ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος, σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα.

Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ