2013-05-17 09:48:47
Φωτογραφία για Ελλείψεις Ανταλλακτικών Και Μειώσεις Μισθών Έθεσαν Οι Αξιωματικοί Στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας (φωτορεπορτάζ)
Το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς  επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης,

προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις τρέχουσες δραστηριότητες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) Σύμφωνα με το press-a.grκατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στη 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ο κος Υφυπουργός  μίλησε στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό  σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο κος Υφυπουργός μετέβη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Εκεί ο υφυπουργός Άμυνας είχε ενημέρωση από τους επιτελείς του ΑΤΑ για τα ζητήματα που απασχολούν την Πολεμική Αεροπορία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των επαφών του με τους ανώτατους αξιωματικούς, ο κ. Ελευσινιώτης επισήμανε ότι μεταξύ άλλων του ετέθη το θέμα σχετικά με την έλλειψη ανταλλακτικών. Βέβαια, όπως διευκρίνισε «πάντα υπήρχαν ελλείψεις ανταλλακτικών και αφορούσαν όλα τα όπλα. Άλλωστε δεν πρόκειται μόνο για αδυναμία στις προμήθειες, καθώς και οι εταιρίες καθυστερούν να παραδώσουν τις παραγγελίες, ενώ τα ανταλλακτικά για τις ένοπλες δυνάμεις είναι ειδικά υλικά και όχι υλικά που βρίσκονται στο κοινό εμπόριο».


Επίσης στον υφυπουργό Άμυνας ετέθη το ζήτημα των μειώσεων στις απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Ελευσινιώτας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα επισήμανε ότι «η σχετική επιτροπή που ασχολείται με τα μισθολογικά εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, μετα τις διακοπές του Πάσχα θα συνεδριάσει – πιθανώς από την επόμενη Δευτέρα – και θα δει όλα τα ζητήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Press-a.gr» σχετικά με τις μεταβολές που θα ανακύψουν συνολικά για την περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά για τη Λάρισα σε ότι αφορά τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέπεμψε σε όσα ανακοινώθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο υφυπουργός Άμυνας ρωτήθηκε και για το ζήτημα που είχε ανακύψει με το λαθρεμπόριο καυσίμων από Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ αυτών και από στρατόπεδο στη Λάρισα και επισήμανε ότι «όλα αυτά τα θέματα τα προχωρούν οι εισαγγελείς».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Ελευσινιώτης ανέφερε τα παρακάτω: «Έχω τη χαρά και την τιμή να βρίσκομαι στην πόλη της Λάρισας για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την συμμετοχή μου στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Αχιλλίου. Ο δεύτερος αφορά τις σημερινές επισκέψεις μου στην 1η Στρατιά και στο ΑΤΑ».

«Το ηθικό των στελεχών είναι υψηλό. Με τις σημερινές μου επισκέψεις επιβεβαίωσα αυτό που ήξερα. Παράλληλα, ήρθα για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που τους απασχολούν» υπογράμμισε ο υφυπουργός Άμυνας και πρόσθεσε πως «παρά τις οικονομικές δυσκολίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν τη δουλειά τους άοκνα και με υψηλό ηθικό».

Στη συνέχεια ο κ. Ελευσινιώτης επισκέφθηκε το ΕΚΑΕ και την 110 Π.Μ.

http://www.press-a.gr/localnews/item/8658-1%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%82.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ