2013-05-17 11:28:04
Φωτογραφία για Τώρα ζητούν ποινικά μητρώα από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Στη σκιά της δολοφονικής επίθεσης του 20χρονου Ολλανδού στο 12χρονο αγοράκι στη Χερσόνησο, ο σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης... αλλά και οι ενώσεις ξενοδόχων από όλη την Κρήτη καλούν όλους τους παράγοντες του τουρισμού να είναι “προσεκτικοί” με τους ανθρώπους που προσλαμβάνουν.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο, στον απόηχο του χτυπήματος που συγκλονίζει το πανελλήνιο αναγκάζουν τους τουριστικούς φορείς να δημιουργήσουν ... δικλίδες ασφαλείας για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών. Ουσιαστικά η επιστολή αναφέρεται στην ανάγκη να προσκομίζουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, Έλληνες και αλλοδαποί, έντυπο ποινικού Μητρώου από την χώρα καταγωγής, καθώς και χαρτί ψυχιατρικής και υγειονομικής εξέτασης από εγκεκριμένα υγειονομικά καταστήματα.

Στο μεταξύ, πολύ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την πορεία της υγείας του 12χρονο από τη Ρωσία που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από έναν 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Το παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο διήρκεσε 8 ώρες και διαπιστώθηκε πως φέρει κάκωση στο νωτιαίο μυελό.


Διώξεις

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, οπλοφορία, οπλοχρησία και κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 20χρονο Ολλανδό κλόουν που δε δίστασε να καρφώσει 20 φορές το μαχαίρι στο σώμα του 12χρονου αγοριού από τη Ρωσία.

Η επιστολή

Αγαπητοί Συνάδελφοι Τουριστικοί Πράκτορες και Ξενοδόχοι, μετά από το τραγικό συμβάν του μαχαιρώματος του 12χρονου Ρώσου από Ολλανδό Ανιματέρ , ήρθαμε σε άμεση συνεννόηση οι Τουριστικοί Πράκτορες και ξενοδόχοι της Κρήτης, με σκοπό την δημιουργία όσο περισσότερων δικλίδων ασφαλείας, για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο Μέλλον. Σας συνιστούμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ να ζητήσετε από όλους τους συνεργάτες σας , Έλληνες και Αλλοδαπούς, που εργάζονται στον Τουρισμό ,να προσκομίσουν έντυπο ποινικού Μητρώου από την χώρα καταγωγής, καθώς και χαρτί ψυχιατρικής και υγειονομικής εξέτασης από εγκεκριμένα υγειονομικά καταστήματα (ιδιωτικά η κρατικά της Κρήτης).

Εάν δεν το επιβάλλετε και συμβεί ξανά κάτι ανάλογο, παύει να είναι ‘’μεμονωμένο περιστατικό’’ ,με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον Τουρισμό ..και οι παραλείψαντες θα βρίσκονται προ των ευθυνών τους.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς,

Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης

Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ένωση Ξενοδόχων Χανίων

Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ