2013-05-19 16:52:06
Φωτογραφία για Μήπως παραπονιόμαστε υπερβολικά; Ας το αλλάξουμε!
Εάν οι φίλοι ή συγγενείς τελειώνουν μια συζήτηση μόνο με τη φράση: «Όλο παράπονα είσαι» τότε κάτι πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας! Μήπως γκρινιάζετε καθημερινά στο σπίτι ή σας φταίνε τα πάντα γύρω σας; Το παράπονο αποτελεί τη διέξοδο του μυαλού για να μας αποδείξει ότι κάτι πάει πραγματικά λάθος, αλλά εμείς ακόμα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές γκρίνιας, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να παραπονιέστε για ανούσιους λόγους…

Κάνουμε ένα διάλειμμα… από την πίεση!

Ένα διάλειμμα μέσα στην πίεση της καθημερινότητας είναι απαραίτητο, για να χαλαρώσουν τα νεύρα και το μυαλό μας. Ας κάνουμε μια βόλτα ή λίγη γυμναστική για να χαλαρώσει το σώμα μας. Πρέπει να κάνουμε τον εαυτό μας να αισθανθεί καλύτερα, είτε αγοράζοντας ρούχα και βγαίνοντας έξω για ποτό, είτε απλά «κλείνοντας» ένα ραντεβού για μασάζ.

Κοιτάμε την «φωτεινή» πλευρά της ζωής


Και όμως δεν θα παραπονεθούμε για τίποτα, εάν πρώτα σκεφτούμε την ηλιόλουστη ημέρα έξω από το τζάμι ή το πόσο τυχεροί είμαστε που είμαστε υγιείς. Ας κρατηθούμε ήρεμοι, ακόμα και αν αυτό μοιάζει ακατόρθωτο! Αντί να καταδικάζουμε ένα γεγονός, ας σκεφτούμε πως θα θέλαμε να ήταν η ζωή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μια επιθυμία αυτόματα δείχνει στο μυαλό… το δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Ας «βαθμολογούμε» πρώτα τις κακές στιγμές

Όταν βρισκόμαστε σε μια άσχημη κατάσταση… καλό είναι να τη βαθμολογήσουμε από το 1 έως το 10. Κάτι τέτοιο θα μας δείξει, εάν ένα σκηνικό μας ενοχλεί βαθιά ή απλώς μας πειράζει. Εάν δεν κρίνουμε καθόλου τα γεγονότα, τότε θα βλέπουμε όλα τα δυσάρεστα σκηνικά…το ίδιο σημαντικά, ενώ δεν θα είναι!

Βρίσκουμε την αιτία… που μας οδηγεί προς το παράπονο!

Για να σταματήσουμε τα παράπονα, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Τι προκαλεί, άραγε, αυτή τη συμπεριφορά; Τι μας ενοχλεί τόσο πολύ; Όταν απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα, το μυαλό μας θα αρχίσει να ψάχνει λύσεις ενστικτωδώς. Ας ακούσουμε τις σκέψεις μας αλλάζοντας τη ζωή μας!

Σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα στον κόσμο

Εάν αναλογιστούμε πόση δυστυχία υπάρχει στον κόσμο… θα καταλάβουμε ότι η ζωή μας δεν είναι και τόσο άσχημη! Μπορεί το μυαλό να ψάχνει πάντα όσα δεν έχουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε τα όμορφα στοιχεία της ζωής. Παραπονιόμαστε π.χ. για έναν καβγά στο γραφείο, αλλά δεν βλέπουμε ότι το βράδυ θα γυρίσουμε στην όμορφη οικογένεια μας.

Γράφουμε σε ένα χαρτί τα θετικά της ζωής μας

Το γράψιμο μπορεί όντως να απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις από πάνω μας, αφού λειτουργεί σαν λύτρωση για το μυαλό. Ας γράψουμε σε μια λίστα όσα μας κάνουν να χαμογελάμε ή λίγα λόγια για όσα πράγματα μας κάνουν να νιώθουμε ευγνώμονες. Έτσι, θα συνηθίζουμε να ψάχνουμε για τη θετική νότα της ζωής.

Παίρνουμε αναπνοή για ένα λεπτό… μέσα στην ημέρα!

Όταν αισθανόμαστε ότι το παράπονο προσπαθεί να βγει από το στόμα μας, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή! Πρέπει να συγκεντρωθούμε πάνω στην αναπνοή μας, σαν μια πράξη διαλογισμού. Μπορεί το παράπονο να αποτελεί έναν τρόπο εκτόνωσης, αλλά η αναπνοή αποτελεί την καλύτερη λύση, ειδικά για τους άλλους.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ