2013-05-19 17:06:04
Φωτογραφία για Στoυρνάρας: Ήρθα για να μείνω
Προειδοποιεί ότι δεν είναι αναλώσιμος και διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι ήρθε για να μείνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του.

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμα. «Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη και αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει.

Ο ίδιος διευκρινίζει πάντως ότι δεν ανησυχεί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πισωγυρίσει ή ότι δεν θα γίνουν οι απολύσεις ή οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν με φοβίζουν αυτά, γιατί έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τα πάντα στενά και παρεμβαίνει αποτελεσματικά» σημειώνει και προσθέτει ότι το μόνο που θα τον φόβιζε «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».


Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές το 2014 θέτει δύο προϋποθέσεις: «να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να έχει επιτευχθεί έστω και ένα τρίμηνο θετικός ρυθμός ανάπτυξης».

Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας ότι είναι «δίκαιο αίτημα», ενώ αποκλείει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο» αναφέρει.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ