2013-05-21 17:40:11
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Eπίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Θέας
Την Κυριακή 19 Μαΐου η Πρωτοβουλία Πάτρας συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Κάτω Θέας. Μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και μέλη της επιτροπής αγώνα για το Παυλόκαστρο.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα οδοποιίας, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες. Λόγω της επικινδυνότητας της πρόσβασης στην Κοινότητα Θέας, το ΚΤΕΛ «απειλεί» να κόψει τα δρομολόγια προς την Κοινότητα και έτσι αυτή να αποκοπεί συγκοινωνιακώς από τον υπόλοιπο Δήμο Πατρέων. Οι εκκλήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου Πατρέων δεν έχουν πιάσει τόπο. Είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για την Θέα και πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος να μεριμνήσει για της διευθέτησή του.


• Η θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ στους συνενωθέντες Δήμους (θέμα που ανακίνησε η «Πρωτοβουλία Πάτρας») δυστυχώς δεν έχει ακόμα εκτελεστεί. Να επισημάνουμε ότι τα τιμολόγια είναι δυσβάσταχτα για τους κατοίκους της Κοινότητας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν οικοκαλλιέργειες για βιοποριστικούς λόγους.

• Δεν υφίσταται αποχετευτικό δίκτυο στην Τοπική Κοινότητα Θέας και υπάρχουν πολλές εστίες μόλυνσης από λύματα που ανεξέλεγκτα διοχετεύονται σε ρυάκια και χειμάρρους της περιοχής. Πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα διασύνδεσης της Κοινότητας με το Βιολογικό Καθαρισμό.

Όσον αφορά τον αγροτικό ιατρό, οι κάτοικοι εξυπηρετούνται κάθε Παρασκευή και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο παράπονο, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν και από τη συχνότητα της επικοινωνίας με το αστικό ΚΤΕΛ.

Τέλος, για το φλέγον θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης επανέλαβε την πάγια θέση μας ότι πρέπει να καθοριστούν από τις παρατάξεις (μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής) οι συντελεστές βαρύτητας των διεθνών και επιστημονικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη στις περιπτώσεις χωροθέτησης Σ.Μ.Α. Αυτή η πολιτική συμφωνία -πάνω στους συντελεστές βαρύτητας- οδηγεί αμέσως στην τελική λύση. Η τοποθεσία που θα αναδειχθεί, μέσω της ανωτέρω διαδικασίας, καθίσταται αμέσως η καταλληλότερη για την χωροθέτηση Σ.Μ.Α. και οφείλει να καταστεί αποδεκτή. Αυτός είναι ο δρόμος που καταρρίπτει κάθε ανεδαφική επιχειρηματολογία από όπου κι αν προέρχεται.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ