2013-05-21 17:27:03
Φωτογραφία για Παγωτό βανίλια-κανέλα, μια ιστορία αγάπης!
Σας δηλώνω ότι αυτό δεν είναι παγωτό, είναι έρωτας! Κάθε κουταλιά δημιουργεί ερωτική ατμόσφαιρα! Και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το απολαύσουμε. Λίγο πριν το καλοκαίρι, έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε από το σπίτι λίγο περισσότερο, γεμίζουμε και πάλι τη βεράντα μας λουλούδια, έχουμε κάνει και τις πρώτες μας βουτιές, η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και δεν υπάρχει καλύτερη παρέα από ένα σπιτικό παγωτό με έντονο άρωμα και βελούδινη υφή!

Ο λόγος που διάλεξα την κανέλα είναι για χάρη του φίλου μου που χρόνια τώρα ψάχνει αυτή τη γεύση όπου βλέπει να πουλάνε παγωτά! Το είχε δοκιμάσει στην Κω, όταν ήταν φαντάρος και από τότε δεν το ξαναβρήκε πουθενά. Ρωτάει λοιπόν τον κάθε σερβιτόρο τι γεύσεις έχουν κι αφού εκείνος του αραδιάσει 20 διαφορετικές, η απάντηση (η μάλλον η ερώτηση) είναι μία: παγωτό κανέλα έχετε?

Του το είχα τάξει ότι θα το κάνω κάποια στιγμή και τώρα του το πρόσφερα σαν δώρο για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου που θα είναι γεμάτη θάλασσα, βόλτες, χαλαρές βραδιές και χαμόγελα!


Τη βανίλια την πρόσθεσα γιατί απλώς την αγαπώ. Και γιατί κάνει καλό ζευγάρι με την κανέλα! Έτσι λοιπόν, αν θελήσουμε να το προσωποποιήσουμε, πείτε ότι εγώ είμαι η βανίλια κι εκείνος η κανέλα! Γλυκιά κι αέρινη εγώ, στιβαρός και αρρενωπός εκείνος, μια χαρά θα περάσουμε το καλοκαίρι!! Υλικά για παγωτό βανίλια-κανέλα:

150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

250γρ γάλα φρέσκο

350γρ ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο

3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Μπόλικη κανέλα (αλήθεια, την έριξα με το μάτι, μέχρι να δείτε να σκουραίνει κάπως το μίγμα σας και φυσικά ανάλογα τις προτιμήσεις σας)

1 φακελάκι βανιλέτα

Εκτέλεση για παγωτό βανίλια-κανέλα:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μαλακά. Προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό όλα τα υλικά με το μίξερ μας και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή. Που σημαίνει ότι κάθε μισή ώρα, πρέπει να το βγάζουμε και να το χτυπάμε με το μίξερ, ώστε να σπάσει ο πάγος και να γίνει μαλακό και αφράτο.

Θα επαναλάβουμε το χτύπημα 4-5 φορές. Εμένα καλύτερα μου έσφιξε την επόμενη μέρα. Αφού το χτύπησα 5 φορές, το άφησα αρκετά ζουμερό και την επόμενη μέρα είχε δέσει και ήταν όσο σκληρό έπρεπε. Φροντίστε να το φτιάξετε σε σκεύος που να μην είναι πολύ βαθύ, αλλά να μπορεί να χτυπηθεί εκεί μέσα με το μίξερ. Όταν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε ότι τόσο καιρό απ’ έξω, δεν τρώτε πραγματικό παγωτό!

Καλό καλοκαίρι!
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ