2013-05-21 17:38:03
Φωτογραφία για Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σχετικά με απαράδεκτη τακτική των ΚΕ.Π.Α.
Προς: Υποδιοικητή ΙΚΑ κο Δ. Πατσούρη

Κοιν: 1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ι. Βρούτση

2) Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ν. Παναγιωτόπουλο 3) Γενική Γραμματέα Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας, κα Ε. Μπέκου

4) Διοικητή ΙΚΑ, κο Ρ.Σπυρόπουλο

5) Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Σ. Κοκκινάκη

6) Ε.Σ.Α.μεΑ.

Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών σχετικά με την απαράδεκτη τακτική των ΚΕ.Π.Α., για τη μη ειδοποίηση των αιτούντων περί του ορισμού της ακριβούς ημερομηνίας και ώρας εξέτασής τους από τις αρμόδιες επιτροπές.

Κύριε Υποδιοικητά,

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), διαμαρτύρεται εντονότατα, γιατί στις άπειρες ταλαιπωρίες στις οποίες υπόκεινται οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης, προκειμένου να αποκτήσουν την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, ήρθε να προστεθεί και η αδιανόητη τακτική των ΚΕ.Π.Α., τα οποία τους τελευταίους μήνες δεν ενημερώνουν τους αιτούντες για τον ορισμό της ημερομηνίας και της ώρας κατά την οποία πρέπει να παραστούν ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών
. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολλοί συνάδελφοι να έχουν χάσει, χωρίς υπαιτιότητά τους, το προγραμματισμένο ραντεβού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αναπηρική τους σύνταξη, το προνοιακό τους επίδομα και την ασφαλιστική τους κάλυψη. Η πρόσφατη διάταξη νόμου, η οποία προβλέπει την παράταση της λήψης μόνο της αναπηρικής σύνταξης έως την 31η Οκτωβρίου 2013, σε καμιά περίπτωση δε λύνει το πρόβλημα, πρώτον, γιατί η ακούσια αναμονή στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το εξάμηνο και δεύτερον, διότι στη διάταξη δε συμπεριλαμβάνεται η συνέχιση λήψης του προνοιακού επιδόματος ή της ασφαλιστικής κάλυψης.

Τονίζουμε εδώ, ότι η υπαίτια αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της αρμόδιας αρχής, επισύρει τουλάχιστον διοικητικές κυρώσεις. Ζητούμε την άμεση αποστολή εγκυκλίου για την υποχρεωτική ενημέρωση γραπτώς των αιτούντων εντός εύλογης προθεσμίας, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στη διεκδίκηση αποζημιώσεων για παραλείψεις εκ μέρους της Διοίκησης.

Με εκτίμηση

Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γιαλλούρης 

Η Γενική Γραμματέας

Παρασκευή Τσαβαλιά
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ